Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Zuidwest Friesland

Wil je begeleid wonen in Zuidwest Friesland? Bij de woonlocaties van Philadelphia in Sneek en Bolsward staan de begeleiders voor jou klaar.

Contact

Begeleid wonen Zuidwest Friesland

Bij Philadelphia kan je begeleid wonen in Zuidwest Friesland. Een team professionele begeleiders zal jou begeleiden en je thuis laten voelen op de woonplek. Ze ondersteunen je in dat wat jij nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld vooral praktische hulp nodig of past de begeleiding door middel van gesprekken meer bij jou? De begeleiders sluiten bij het begeleid wonen in Zuidwest Friesland aan op jouw wensen, ontwikkeling en talenten.

Woon je in een woning van Philadelphia, dan heb je een eigen appartement of kamer die je zelf mag inrichten. Je kunt het helemaal naar wens maken, zodat jij je er thuis zal voelen. Afhankelijk van waar je precies woont, is er ook een woonkamer, keuken en/of andere kamer die je met andere bewoners deelt. Daar kan je bijvoorbeeld gezellig samen eten of spelletjes doen en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Voor het begeleid wonen in Zuidwest Friesland bij Philadelphia heb je een Wlz-indicatie nodig. De begeleiding we jou bieden, is gebaseerd op jouw zelfstandigheid en ontwikkeling. Daarnaast kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van andere producten en diensten van Philadelphia. Hierover en over veel andere zaken die bij het begeleid wonen in Zuidwest Friesland komen kijken, maken we afspraken. Wil je er meer over lezen? Dat kan op de pagina’s Wonen bij Philadelphia en Wie betaalt wat?.

In totaal zijn er zeven locaties voor begeleid wonen in Zuidwest Friesland. Eén locatie is gevestigd in Bolsward en de andere zes locaties in Sneek. Daar wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of verstandelijk beperking (VB) met verschillende zorgvragen. Afwisselend zijn het locaties speciaal voor kinderen, voor jongvolwassenen van 19 tot 35 jaar of voor volwassenen. Sommige locaties liggen middenin een wijk en andere bijvoorbeeld aan de rand van een bos, maar ze liggen altijd erg centraal. Zo kan je daar vandaan gemakkelijk erop uit. Vaak is de supermarkt op loopafstand en is er bijvoorbeeld ook een sportvereniging of muziekschool in de buurt.

Beschermd wonen Sudwest Fryslan

Bij Philadelphia kan je naast begeleid wonen in Zuidwest Friesland ook beschermd wonen. Daarvoor hebben we speciale locaties die erg rustig gelegen zijn en waar je veilig kunt wonen. Beschermd wonen bij Philadelphia kan bijvoorbeeld een oplossing zijn als je moeilijk voor jezelf kunt zorgen of gedrags- of psychische problemen hebt. Op deze locaties zorgen begeleiders voor extra structuur en regelmaat, zodat jij steeds beter zelfstandig kan wonen.