Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante begeleiding Wageningen

Op zoek naar ambulante begeleiding in Wageningen? Welkom bij Philadelphia. Wij ondersteunen je bij het leiden van je eigen leven. Lees meer.

Neem contact op

Ambulante begeleiding Wageningen

Je hebt je eigen leven. Je bent behoorlijk zelfstandig. En je woont in Wageningen. Toch kan het zijn dat je af en toe wat hulp nodig hebt. Even een steuntje in de rug. Ga dan voor ambulante begeleiding van Philadelphia.

In Wageningen krijg je ambulante ondersteuning van Philadelphia als je psychische problemen of autisme hebt. Of als er sprake is van psychosociale problematiek. Maar ook mensen met een (lichte) verstandelijke beperking zijn welkom. We ondersteunen jongeren vanaf 18 jaar en volwassenen. Je hebt wel een indicatie nodig. Die vraag je aan bij de gemeente of het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Vaste begeleider

Niets is zo vervelend als steeds een ander gezicht. Steeds weer je verhaal moeten vertellen. Daarom heb je bij Philadelphia een vaste ambulant begeleider. Of twee vaste begeleiders. Zo heb altijd een vertrouwd gezicht tegenover je. En leer je elkaar echt kennen. Dat zorgt voor een veilige sfeer waarin jij je verder kunt ontwikkelen. Misschien wel op weg naar zelfstandig wonen zonder begeleiding!

Ontdek je eigen kracht

Samen met je begeleider kijk je naar wat je wilt leren. Je geeft aan wat jouw wensen zijn. Meedoen in de samenleving, door leuk werk of dagbesteding bijvoorbeeld. Je begeleider denkt daarover mee. Wist je dat je bij Philadelphia ook leer-werktrajecten kunt doen? Of een traject voor het vinden van v? Door je talenten te gebruiken ontdek je jouw eigen kracht. En dat is weer goed voor je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid.

Natuurlijk bespreken jij en je begeleider ook tegen welke moeilijkheden je aanloopt. En hoe je daarmee omgaat. Je kunt alles bespreken met je begeleider. Begeleiders nemen je serieus en luisteren naar je. Ze moedigen je aan om te leven zoals jij wilt.

Indicatie nodig

Om ambulante begeleiding te krijgen in Wageningen heb je een beschikking nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze vraag je aan bij de gemeente. Soms heb je ook een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Deze vraag je aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Vragen over ambulante begeleiding?

Woon jij in Wageningen en heb je begeleiding nodig? En wil je weten hoe het werkt als je begeleiding krijgt van Philadelphia? Neem direct contact op met het cliëntbureau van Philadelphia via 0800 - 0830. Het cliëntbureau beantwoordt je vragen graag.