Ambulante begeleiding Epe

Heb jij je zaakjes goed voor elkaar, maar heb je wel wat ondersteuning nodig? Als je op jezelf woont in de gemeente Epe, Heerde en Hattem kun je bij Philadelphia terecht voor ambulante begeleiding. Dat betekent dat een persoonlijk begeleider van Philadelphia je helpt bij de dingen die je lastig vindt.

Ambulante begeleiding is er voor jongeren vanaf 18 jaar, voor jongvolwassenen en voor volwassenen. Voor mensen met autisme, psychische problemen en mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt dus eigenlijk altijd bij Philadelphia terecht met je hulpvraag. En wees niet bang: we vertellen je niet wat je moet doen. Het is tenslotte jouw leven!

Wat zijn jouw wensen?

Jij bepaalt hoe je jouw leven leidt. En waar we je bij kunnen helpen. Iedereen heeft zijn eigen hulpvragen. Niets is gek. In een gesprek met de begeleiding bespreek je wat je doelen en wensen zijn. Bijvoorbeeld hulp bij de administratie. Of structuur aanbrengen in je dagelijkse leven. Misschien wil je werkervaring opdoen. Of wil je tips hoe je het beste kunt solliciteren. Hiervoor kun je allemaal bij de begeleiding terecht. Soms krijg je individuele begeleiding thuis, maar vaak spreek je af op een ontmoetingsplek. Daar is begeleiding aanwezig, maar je komt er ook andere mensen tegen. Een ontmoetingsplek is perfect als je behoefte hebt aan gezelligheid of een praatje.

Vraag een indicatie aan

Woon je zelfstandig in de gemeente Epe, Heerde of Hattem? Of ga je binnenkort op jezelf wonen? Dan ondersteunen we je graag. Je komt in aanmerking voor de zorg van Philadelphia als je een indicatie hebt voor gehandicaptenzorg of de ggz. Soms heb je een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). Maar je kunt ook een beschikking nodig hebben vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Kom je er niet uit? Dan kun je terecht bij MEE voor gratis ondersteuning.

Nog vragen over ambulante begeleiding?

Zie jij de begeleiding van Philadelphia wel zitten? We kunnen ons voorstellen dat je ook nog wel wat vragen hebt. Geen probleem! Verzamel je vragen en neem contact met ons op. Het cliëntbureau van Philadelphia helpt je graag verder!