Ernst Kuipers treedt per 1 september aan  als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Philadelphia Zorg. Hij volgt daarmee vertrekkend voorzitter Roel Robbertsen op.

Ernst Kuipers is van origine Maag-Darm-Leverarts. Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Kuipers: "Ik lever graag een bijdrage aan Philadelphia, een betrokken en innoverende organisatie die mensen met een beperking ondersteunt en ze helpt het beste uit zichzelf te halen. Ik zie uit naar inspirerende contacten met cliënten, familie en medewerkers."

De afgelopen acht jaar vervulde Roel Robbertsen de positie van voorzitter van de raad van toezicht. Roel Robbertsen: "Ik ben er trots op dat ik samen met de raad van bestuur en de raad van toezicht de afgelopen jaren heb bijgedragen aan een toekomstbestendig Philadelphia. Met veel vertrouwen draag ik deze verantwoordelijkheid over aan Ernst Kuipers. Ernst is een gepassioneerde zorgbestuurder met een brede visie op de inrichting van de gezondheidszorg. Hij weet welke transities gaan plaatsvinden en welke vraagstukken dat met zich mee zal brengen Ook weet hij welke nieuwe technieken een rol gaan spelen binnen de zorg. Zijn bevlogenheid is absoluut van toegevoegde waarde voor Philadelphia."

Voorzitter van de raad van bestuur van Philadelphia, Greet Prins: "We zijn enthousiast over de komst van Ernst Kuipers. Met hem halen wij een toezichthouder aan boord die de zorgwereld begrijpt en past bij onze cultuur. Tegelijkertijd nemen we afscheid van zijn gewaardeerde voorganger. Roel Robbertsen heeft zich altijd met veel energie ingezet voor Philadelphia en iedereen die bij ons in zorg is. Met hart en ziel heeft hij zich ingezet om Philadelphia op de kaart te zetten. Graag dank ik hem voor zijn betrokkenheid van de afgelopen jaren."