Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zo maakte Kimberley haar droom waar

Haar talenten ontdekken. Daar was Kimberley de afgelopen tijd druk mee bezig. Ze ging aan de slag op verschillende werk- en dagbestedingslocaties van Philadelphia. Hier kwam ze met de nodige doses liefde, lef en meesterschap steeds een stap dichter bij haar droom: werken bij RTV Oost.

Een aantal jaar geleden loopt Kimberley vast in haar baan. Zwaar werk en een te hoge werkdruk maken dat ze besluit een stap terug te doen. Dagbestedingslocatie de Mensingboerderij in Rijssen biedt haar een plek aan. Door de ongedwongen sfeer krijgt Kimberley de kans om tot zichzelf te komen en te groeien. Ook leert ze haar creatieve kant kennen.

Groeiend zelfvertrouwen

Al snel krijgt Kimberley behoefte aan meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Koekenbakkerij t’Möpke in Enter (de voorganger van Twente Uniek in Nijverdal) blijkt hiervoor de juiste plek. Kimberley bezorgt koeken door heel Nederland. Eerst samen met een collega, later ook alleen. Dat vindt ze best spannend, zeker de ritjes door hartje Amsterdam. Maar ze doet het wel. Het geeft haar zelfvertrouwen en ze is trots op haar werk.

Creatief talent

Als er op een gegeven moment een tekort dreigt bij de chauffeurs voor het cliëntenvervoer neemt Kimberley deze taak op zich. Een grote verantwoordelijkheid, maar ze laat zien dat ze dit kan. Als alle cliënten weer veilig op hun werkplek zijn, blijft ook Kimberley bij Twente Uniek. Hier ontdekt ze dat ze een groot talent heeft voor digitale werkzaamheden. De begeleiding regelt een laptop en Kimberley verdiept zich in de website en Facebook-pagina. Ook maakt ze mooie foto’s.

Om meer te leren over het bewerken van foto’s en video’s werkt Kimberley samen met locatie Medialab in Doesburg. Ze vindt het zo leuk en blijkt zoveel talent te hebben, dat ze hier al snel haar dagen mee vult.

Eén grote wens

Kimberley begint te dromen. Ze heeft één grote wens: werken bij RTV Oost. Toch voelt de stap naar betaald werk nog te groot. TalentWerkt! blijkt een goede tussenstap. Kimberley denkt na over mogelijke bedrijven. Maar dan komt er ineens een verzoek vanuit RTV Oost voor een TalentWerkt!-plek. Een kans uit duizenden. Twente Uniek schuift Kimberley naar voren en ze gaat aan de slag.

In het archief start Kimberley met het invoeren van oude videobanden. Met haar buddy heeft ze een geweldige band. Haar zelfvertrouwen groeit. Ze zorgt dat ze wordt gezien en dat werpt zijn vruchten af. RTV Oost biedt haar een Werkfit-plek aan. Waardoor ze de kans krijgt zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf.

Ontdekken wat je leuk vindt

Kimberley verruilt het archief voor de regiekamer. Hier helpt ze bij het programma ‘Plaats Delict’. Ook houdt ze zich bezig met marketing. RTV Oost geeft haar de ruimte om te ontdekken wat ze leuk vindt. Ze voelt zich erg gewaardeerd.

Met de start van het Werkfit-traject neemt een jobcoach de begeleiding over van haar coördinerend werkbegeleider. Zij kijkt trots naar alles wat Kimberley heeft bereikt. En laat haar vol vertrouwen ‘los’.

Lees meer over leren en werken bij Philadelphia

Deel deze pagina