Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Philadelphia lanceert platform voor broers en zussen

SAME! is live. Een platform van Philadelphia Zorg voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een bijzondere broer of zus. Zij vinden hier tips en informatie. Bijvoorbeeld over hoe je de aandacht van je ouders krijgt die je nodig hebt. Maar ook veel herkenbare verhalen van andere jongeren in een gelijke situatie. Want ze zijn niet alleen.

In gezinnen met een kind met een beperking, ziekte of psychische problemen gaat vaak veel aandacht naar het kind met de zorgvraag. Andere kinderen in het gezin merken dat, en kunnen daarmee worstelen. Ze willen niet tot last zijn, schamen zich voor het gedrag van hun broer of zus of kampen met schuldgevoelens. Op zulke momenten helpt het om te weten dat je niet de enige bent. Daarvoor lanceert Philadelphia SAME! Niet alleen voor jongeren met een broer of zus die ondersteuning krijgt van Philadelphia, maar voor iedereen.

Voor én door jongeren

Op www.wijzijnsame.nl vind je herkenbare verhalen, tips en informatie. Verteld en verzameld voor én door jongeren met een bijzondere broer of zus. Zo vertelt gastredacteur Amber in een video over haar broer, die een ernstige meervoudige beperking heeft. Wat betekent dat voor haar? En voor de rest van het gezin?

Social media

SAME! is actief op Instagram, TikTok en Snapchat. Hier verschijnen dagelijks nieuwe berichten. Jongeren kunnen op SAME! ook reageren op stellingen en met elkaar in contact komen. Broers en zussen die hiervoor openstaan, kunnen (anoniem) hun verhaal delen. In ruil daarvoor krijgen ze een toffe hoodie. Lees meer over deze actie op SAME!

Sophi

SAME! is een initiatief van Philadelphia. Het is het tweede platform dat we lanceren voor familieleden. In 2020 ging Sophi live, een website speciaal voor ouders van een zorgintensief kind.

Deel deze pagina