Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Philadelphia lanceert Mo: website voor en door mensen met een beperking

Mo is een nieuwe website voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Met filmpjes, uitleg en tips. Mo helpt om zelfstandig het eigen leven te leiden. Mensen met een beperking zijn voor informatie vaak afhankelijk van hun begeleiding. Dat zien we bij Philadelphia graag anders.

Mo is lekker duidelijk; dingen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Op de site, mo-online.nl, staat informatie over diverse onderwerpen. Zoals mensen ontmoeten, werk, zelf beslissen, de liefde en nieuwe dingen leren. Je vindt er ook het programma Lijf & Liefde, dat in 2022 een Special Media Award won. Mo gaat verder dan informeren. Bezoekers kunnen zelf video’s insturen, dingen aanvragen (bijvoorbeeld een muziekpaspoort of praatplaat) en rechtstreeks vragen stellen aan experts. Iets leuks doen? Mo heeft een prikbord met een landelijke agenda.

Samen voor iedereen

Mo is voor én door mensen met een beperking. De site is gratis, zonder account toegankelijk en bereikbaar via mobiel, tablet of computer. Er is een speciale redactie op het servicekantoor van Philadelphia in Amersfoort. Op deze dagbestedingslocatie en werkplek maakt de redactie de video’s en houden ze de website en socialmediakanalen bij.

Begeleider blijft onmisbaar

Bij Philadelphia willen we dat cliënten een gewoon, eigen leven kunnen leiden. Mo helpt daarbij. Toch blijft de rol van de begeleider belangrijk, want zij zijn vaak de eerste bron van informatie. Het helpt als zij Mo onder de aandacht van de cliënten brengen. En hen op Mo wegwijs maken indien nodig. Begeleiders kunnen de informatie en het materiaal dat op Mo staat ook zelf gebruiken bij hun werk.

Philadelphia lanceerde al eerder, in 2021, een ander platform: Sophi.online. Dit platform is er voor ouders van zorgintensieve kinderen. In maart is SAME! live gegaan, het platform voor jongeren met een bijzondere broer of zus.

Bekijk de promovideo van Mo:

Mo is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Deel deze pagina