Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Onbeperkt trots niet alleen tijdens Pride-maand

LHBTIQ+ mensen met een verstandelijke beperking strijden vaak hun leven lang voor dubbele acceptatie. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon meedoen en een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele- en genderdiversiteit. Wil je meedenken hoe Philadelphia een inclusieve LHBTIQ+ organisatie wordt? Kom dan naar de ontmoetingsavond op 20 september in Amersfoort.

Jezelf mogen en kunnen zijn, laten zien wie je bent met trots van binnenuit, ongeacht beperking, gender of seksuele oriëntatie. Helaas niet voor iedereen de werkelijkheid, maar wel een streven waar we binnen Philadelphia aan willen werken, voor cliënten en voor collega’s, ook buiten Pride-maand. Wil je als collega hieraan meewerken, kom naar onze avond op 20 september om 19:00 uur in het servicekantoor in Amersfoort. Neem ook vooral cliënten mee die hier interesse in hebben. Bekijk de uitnodiging en geef je op!

Uit de kast

Tijdens de Pride-maand was er veel aandacht voor dit thema. Bij Hallo Thuis interviewde Gea verschillende mensen over ‘uit de kast komen’.

Op de boot tijdens Pride Amsterdam

Mensen met een verstandelijke beperking voeren op zaterdag 6 augustus mee met de ‘Onbeperkt Trots boot’ tijdens de Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van veertien gehandicaptenzorgorganisaties, waaronder Philadelphia, Zonder Stempel en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Lees er hier meer over.

Aan de slag met cliënten

Wil jij aan de slag met dit thema samen met een cliënt, ga dan naar de vernieuwde site van Leerbaar & Weerbaar. Schrijf je in en krijg toegang tot de materialen. In verschillende thema’s is aandacht voor de LHTBIQ+, bijvoorbeeld bij de thema’s Daten, Liefdesrelatie, Samen wonen trouwen en Seksualiteit. Deze thema’s zijn te vinden in het blok: ‘Ik Lief en Leven’. We hebben ook een folder die gaat over coming out. Die is ook te vinden op de website -> Doelgroep LVB -> thema liefdesrelaties.

Elkaar ontmoeten

Ken je cliënten die behoefte hebben aan ontmoetingen met andere LHBTIQ+ personen, kijk dan eens op de site Zonder Stempel of er ontmoetingen in jouw regio worden georganiseerd.

Zo halen we het beste uit elkaar voor prettig leven voor iedereen!

Deel deze pagina