Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwe werkplek voor mensen met lichte verstandelijke beperking: Mag Er Zijn

Meer echte kansen op de arbeidsmarkt door dagbesteding op een inspirerende werkplek voor mensen die zulke mogelijkheden lang niet altijd krijgen. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking van Philadelphia Zorg en Mulder Magazijn.

Deelnemers van Philadelphia in gemeente Noordoostpolder/Urk kunnen vanaf september onder begeleiding van maandag tot en met vrijdag (of een aantal dagdelen) aan het werk bij Mulder Magazijn in Nagele. Hiervoor is een geldige dagbestedingsindicatie nodig.

Mulder biedt een mooie dagbestedingsplek in de logistieke branche, uniek in de omgeving! Voor sommige deelnemers is doorgroeien naar betaald werk mogelijk. 'Mensen met een lichte verstandelijke beperking werken mee binnen het Magazijn van Mulder en integreren zo in het bedrijf. Dit is de inclusieve samenleving in een notendop', aldus Daniëlle Westrik-Eilander, manager dienstverlening van Philadelphia Werk en Begeleiding.

De samenwerking vormt een geheel nieuwe tak binnen Mulder Magazijn. Het gaat om bestickering van verschillende producten, inpakken in dozen, omstickeren van dozen of andere werkzaamheden. Mulder Groep hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil deze doelgroep graag een kans geven binnen het eigen bedrijf. Deelnemers zijn meer dan welkom en met de begeleiding op maat vanuit Philadelphia streven zij naar een zo gewoon mogelijk leven (en werk), waarbij talenten, kennis en ervaring verder ontwikkeld kunnen worden. Eventueel kunnen deelnemers een heftruckcertificaat behalen.

Bedrijfsfeestjes en kerstpakketten

Om tegemoet te komen aan alle deelnemers van Philadelphia is er voor hen op de locatie in Nagele een eigen hal, kantine en kantoorruimte gecreëerd. Zij horen bij het bestaande team en doen waar mogelijk mee met feestjes, krijgen een kerstpakket en andere extra’s die het huidige personeel van Mulder ook krijgt.

Ook goed voor speciaal onderwijs

Philadelphia biedt in de Noordoostpolder en Urk al dagbesteding in groen en dierverzorging, catering, facilitair en ICT. Nu komt daar met Mag Er Zijn dus een locatie bij met logistieke werkzaamheden. In eerste instantie gaat het om een plek voor acht deelnemers, die kan verdubbelen. Dit geeft ook in het (speciaal) onderwijs uitgebreidere uitstroommogelijkheden. Veel leerlingen van voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs willen namelijk opgeleid worden in de logistieke branche.

Wie meer informatie wil of het leuk lijkt om een dagje mee te draaien, kan mailen met w&bmagerzijn@philadelphia.nl of bellen met 06- 21 54 09 71 (Yvonne/Martijn).

Deel deze pagina