Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eerste bewoners verhuizen naar Hof van Clothilde in Haarlem

Zelfstandig wonen mét de ondersteuning die je daarbij nodig hebt. Die droom komt uit voor een aantal cliënten bij Philadelphia. Zij verhuizen naar het splinternieuwe Hof van Clothilde in Haarlem.

Philadelphia werkt voor dit project samen met Elan Wonen. Door een deel van de sociale huurwoningen toegankelijk te maken voor mensen met een lichte verstandelijke beperking, krijgen cliënten de kans om door te stromen naar een eigen woning. In Hof van Clothilde wonen de cliënten zelfstandig, met de juiste begeleiding die hen ondersteunt in hun dagelijkse leven.

Andrea van der Kolk, regiomanager bij Philadelphia, is enthousiast: 'Daarom ben ik zo blij met de samenwerking met Elan Wonen. Het is een mooie reis geweest de afgelopen jaren die er nu toe heeft geleid dat de eerste cliënten kunnen verhuizen. Hun droom komt uit, een nieuwe zelfstandige woning.'

Bijdragen aan zelfstandigheid en welzijn

Marieke Heilbron, directeur van Elan Wonen, deelt dit enthousiasme. Zij overhandigde de sleutels aan een van de cliënten en benadrukte het belang van inclusieve huisvesting: 'Het is prachtig om de sleutels te overhandigen aan deze nieuwe bewoners van Hof van Clothilde en zo bij te dragen aan hun zelfstandigheid en welzijn. Voor Elan Wonen betekent dit ook een toegevoegde waarde: namelijk een gemengd complex met een diversiteit aan inwoners.'

Deel deze pagina