Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Noord-Brabant

Wil jij een eigen appartement of studio in de gezelligste provincie? Philadelphia biedt begeleid wonen in Noord-Brabant. Kijk snel of het iets voor jou is.

Contact

Begeleid wonen Noord-Brabant

Ben je op zoek naar een nieuwe plek om te wonen? Of ga je voor het eerst op jezelf wonen? Op een locatie voor begeleid wonen van Philadelphia woon je zelfstandig, maar is er ook ondersteuning als je die nodig hebt. Lees vooral verder als dat iets voor jou is!

Bij Philadelphia vinden we het belangrijk dat je jouw eigen leven leidt. Je neemt je eigen beslissingen en maakt je eigen keuzes. Bijvoorbeeld hoe je je eigen appartement of studio inricht. Overdag gaan de meeste bewoners naar werk of dagbesteding. Als je uit je werk komt, kun je je verhaal kwijt bij een begeleider in de gezamenlijke woonkamer. Maar natuurlijk kun je ook lekker chillen in je eigen appartement.

Zelfstandig begeleid wonen

Ook al woon je zelfstandig, je krijgt hulp bij de dingen die je lastig vindt. Bijvoorbeeld structuur aanbrengen in je dagelijks leven of schoonmaken. Je bespreekt jouw wensen met de begeleiding. Ook kijk je naar wat je nog wilt leren. Misschien wil je je sociale vaardigheden verbeteren of is het jouw doel om straks helemaal zelfstandig te wonen, met alleen ambulante begeleiding. Het kan allemaal bij Philadelphia.

Al jouw doelen komen in het begeleidingsplan. Samen met je begeleider werk je daaraan. Je probeert dingen uit en doet dingen die je spannend vindt. Dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Zo ontdek je wat je allemaal kunt en kun je steeds meer zelf. Het vergroot je zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Wonen in de gezelligste provincie

De provincie Noord-Brabant is misschien wel de gezelligste provincie van Nederland! Een mooie plek om te wonen dus. En er zijn veel locaties om uit te kiezen, dus er is altijd een plek die echt iets voor jou is. Op de ene locatie is meer begeleiding dan op de andere. En op sommige locaties krijg je ook ondersteuning via DigiContact. DigiContact is ondersteuning op afstand met beeldbellen. Je kunt de professionele begeleiders van DigiContact 24 uur per dag bereiken.

Zie jij jezelf al wonen bij ons? Je komt in aanmerking om te wonen bij Philadelphia als je een lichte verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking hebt. En je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg.