Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Leerdam

Wakker worden in je eigen appartement. Zelfstandig wonen met ondersteuning. Het kan op een woonlocatie van Philadelphia in Leerdam. Lees snel verder.

Meer informatie

Begeleid wonen in Leerdam

Wakker worden in je eigen appartement. Dat klinkt goed toch? Op een woonlocatie van Philadelphia in Leerdam kan dat. Je woont dan zelfstandig. En als het nodig is krijg je begeleiding. Begeleid wonen heet dat.

De appartementen van Philadelphia in Leerdam hebben een eigen slaapkamer en badkamer. En koken kan in je eigen keuken. De appartementen liggen in een woonwijk. In de buurt zijn winkels en je zit dicht bij het centrum van Leerdam. Overdag is het vaak rustig op de woonlocatie, omdat de meeste bewoners naar werk of dagbesteding zijn.

Talenten ontdekken

Iedereen heeft talenten. De begeleider helpt je jouw talenten te ontdekken. Door dingen uit te proberen bijvoorbeeld. Of te kijken naar wat je leuk vindt. Je talenten ontdek je door te doen. Dat kan ook op dagbesteding of je werkplek. Je begeleider kijkt verder dan je beperking en is altijd op zoek naar wat wel kan. Zo ontdek je nieuwe dingen over jezelf!

Bij begeleid wonen kijken we ook naar wat je lastig vindt en waar je ondersteuning bij wilt. Zoals structuur aanbrengen. Of misschien wil je beter leren koken. Daar krijg je dan ondersteuning bij. Samen met je persoonlijk begeleider bespreek je wat jouw wensen zijn en welke vaardigheden je wilt leren. Op deze pagina lees je wat je van onze begeleiding mag verwachten.

Wonen in glasstad Leerdam

Leerdam is een mooi stadje aan de rivier de Linge. Wist je dat Leerdam bekend staat als 'glasstad'? Al een paar honderd jaar wordt in Leerdam glas gemaakt. Je kunt het glasmuseum bezoeken of een kijkje nemen in de glasblazerij. En als je een keer iets anders wilt, dan ga je naar Utrecht. Lekker shoppen of een terrasje pakken bijvoorbeeld.

Is wonen in de gemeente Leerdam echt iets voor jou? Bij Philadelphia wonen mensen met een verstandelijke beperking. En je hebt een indicatie nodig. Dan ben je van harte welkom.

Nog vragen over begeleid wonen Leerdam? Verhuizen is een grote stap. Dat doe je niet zomaar. Heel logisch dus als je nog vragen hebt. Misschien wil je meer weten over begeleid wonen. Of wil je weten wat het verschil is met beschermd wonen. Welke vragen je ook hebt, neem gerust contact op met het cliëntbureau van Philadelphia. Op onze contactpagina zie je hoe je ons kunt bereiken.