Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante begeleiding Dordrecht

Ga je op jezelf wonen in Dordrecht of omgeving? Philadelphia biedt ambulante ondersteuning. Voor iedereen die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft, maar toch af en toe hulp nodig heeft.

Neem contact op

Ambulante begeleiding Dordrecht

Ga je op jezelf wonen in Dordrecht? En kun je daarbij op sommige vlakken wel wat hulp gebruiken? Philadelphia biedt ambulante begeleiding. Dat betekent dat begeleiders van Philadelphia je ondersteunen bij de dingen die je lastig vindt. Verder ben je gewoon zelfstandig. Ook als je al in je eigen huis of appartement woont en op zoek bent naar een andere zorgorganisatie, ben je van harte welkom bij Philadelphia.

Ambulante begeleiding is er voor jongeren vanaf 18 jaar en voor volwassenen. Voor mensen met autisme, hoogbegaafdheid, psychische problemen en mensen met een verstandelijke beperking. Ook heeft Philadelphia begeleiding voor gezinnen. Je kunt dus eigenlijk altijd bij Philadelphia terecht met je hulpvraag.

Wat is jouw behoefte?

Zelfstandig wonen betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen. Ook al heb je je zaken goed voor elkaar, toch kunnen er dingen zijn waar je coaching bij nodig hebt. Daar is ambulante begeleiding voor. In een plan staan je doelen en wensen. Bijvoorbeeld structuur aanbrengen in je dagelijkse bezigheden. Of je financiën op orde krijgen. Misschien heb je hulp nodig bij de administratie of de boodschappen. Of bij het onderhouden van relaties. De begeleiding van Philadelphia is altijd gericht op het vergroten van je zelfstandigheid. Misschien kun je dan na een tijdje helemaal zonder begeleiding wonen.

Sociale contacten zijn belangrijk

In je dagelijkse leven is het fijn als je vrienden hebt. Mensen met wie je even een praatje kunt maken. Daarom is het belangrijk dat je een sociaal netwerk hebt. De begeleider van Philadelphia helpt je hierbij. Met de begeleider spreek je vaak op een ontmoetingsplek af. Daar is begeleiding aanwezig, maar je komt er ook andere mensen tegen. Buurtbewoners bijvoorbeeld. Op een ontmoetingsplek kun je samen eten (voor een kleine eigen bijdrage), gezellig een kopje koffie drinken of een workshop volgen. Het is een plek waar iedereen welkom is, ook als je geen begeleiding krijgt van Philadelphia.

Vraag een indicatie aan

Woon je zelfstandig in Dordrecht of omgeving? Dan ondersteunen we je graag. Je komt in aanmerking voor de zorg van Philadelphia als je een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ) of beschikking van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) hebt voor ambulante begeleiding. Een beschikking vraag je aan bij de gemeente Dordrecht, een indicatie bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Vragen over ambulante begeleiding?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de begeleiding van Philadelphia in Dordrecht? We vertellen je er graag meer over. Bel gratis telefoonnummer 0800 - 0830. Je krijgt dan het cliëntbureau van Philadelphia aan de telefoon. Kijk voor de openingstijden op onze contactpagina.