Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante begeleiding Breda

Woon je zelfstandig, maar heb je wel wat ondersteuning nodig? Dan is ambulante begeleiding van Philadelphia echt iets voor jou

Neem contact op

Ambulante begeleiding Breda

Snap jij soms ook niets van de moeilijke taal in sommige brieven? En hoe zit dat eigenlijk met de meterstand doorgeven? Hoe doe je dat precies? Ook al woon je in je eigen huis of appartement, toch kun je soms hulp nodig hebben. Bij Philadelphia in Breda kun je terecht voor ondersteuning.

Die ondersteuning heet ook wel ambulante begeleiding of ambulante woonbegeleiding. Ambulante begeleiding van Philadelphia is er voor jongeren en volwassenen die zelfstandig wonen in de gemeente Breda en psychische problematiek hebben. Ook met autisme of een (lichte) verstandelijke beperking kun je bij ons terecht. En er is begeleiding voor gezinnen.

Dromen waarmaken

Welke doelen en wensen heb je? Samen met je begeleider maak je een begeleidingsplan. Daarin staat wat je wilt leren. Misschien heb je behoefte aan meer sociale contacten. Of je hebt hulp nodig bij structuur aanbrengen in je dagelijkse leven. Alles kan. Wat je behoefte ook is, je begeleider helpt je erbij. Misschien droom je van leuk werk of dagbesteding die bij je past. In gesprek met je begeleider kijk je hoe je dat kunt waarmaken. Je kunt meer dan je denkt! Samen kijk je naar mogelijkheden die jouw zelfstandigheid vergroten.

Je eigen leven leiden

Om je wensen te laten uitkomen, is het misschien nodig om een workshop te doen. Ook dat kan bij Philadelphia. Op de cursuspagina zie je wat er allemaal mogelijk is. Samen met de begeleiding kijk je wat jou verder helpt. Zo kun je steeds meer je eigen leven leiden. Een workshop wordt meestal gegeven op een ontmoetingsplek. Op een ontmoetingsplek leer je ook nieuwe mensen kennen. Misschien maak je hier wel nieuwe vrienden!

Zelfstandig wonen met begeleiding

Als je zelfstandig woont in Breda kun je bij Philadelphia terecht voor ondersteuning. Je hebt dan wel een beschikking nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Die kun je aanvragen bij de gemeente Breda bij het WMO-loket. Je kunt ook een indicatie nodig hebben vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Vragen over ambulante begeleiding?

Zou je wel ambulante begeleiding willen in de regio Breda, maar heb je toch nog wat vragen? Over hoe dat nou precies gaat met de begeleiding bijvoorbeeld. Of met welke hulpvraag je bij Philadelphia terecht kunt. Neem gerust contact op met het cliëntbureau van Philadelphia. Kijk voor de contactinformatie op deze pagina.