Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante begeleiding Alkmaar

Woon je zelfstandig, maar heb je wel wat ondersteuning nodig? Dan is ambulante begeleiding van Philadelphia echt iets voor jou

Neem contact op

Ambulante begeleiding Alkmaar

Je woont in je eigen huis of appartement in Alkmaar, maar toch heb je af en toe wat ondersteuning nodig. Dan is begeleiding van Philadelphia echt iets voor jou. Dat heet ook wel ambulante begeleiding. Je krijgt hulp bij de dingen die je lastig vindt, maar verder leef je je eigen leven. Goed geregeld toch?

Samen met jou bekijken we welke ondersteuning je nodig hebt. Je spreekt met je begeleiding af op een ontmoetingsplek bij jou in de buurt. In sommige gevallen komen begeleiders ook bij je thuis. Of je belt met elkaar. Soms krijg je individuele begeleiding, maar het kan ook samen met anderen. Ambulante begeleiding is er ook voor gezinnen.

Wat is jouw behoefte?

Samen met je ambulant begeleider bespreek je wat jouw doelen en wensen zijn. Bijvoorbeeld omgaan met situaties die je lastig vindt op je werk of op school. Je geldzaken regelen. Of de post doornemen. Je kunt alles bespreken. Soms heb je een hulpvraag die niet kan wachten tot je je begeleider weer ziet. Dan staat DigiContact voor je klaar. Daar zitten dag en nacht professionele begeleiders klaar om jou te helpen. Zo ben je zelfstandig, maar hoef je het niet alleen te doen.

Je begeleider vertelt je niet wat je moet doen. Bij Philadelphia vinden we het namelijk belangrijk dat jij zoveel mogelijk je eigen leven leidt. Jij hebt zeggenschap over je eigen leven. Zo kun je meedoen met de samenleving, zoals jij dat prettig vindt.

Een sociaal netwerk is belangrijk

De begeleiding helpt jou om je netwerk uit te breiden. Dan kun je voor ondersteuning bij praktische zaken ook mensen uit je eigen omgeving om hulp vragen. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om alleen naar een gesprek met de huisarts te gaan? Of vind je het spannend als je naar het ziekenhuis moet? Misschien kan een familielid of iemand uit de buurt met je mee. Met een groter netwerk kun je steeds meer zelf doen. Dit helpt jou om je zelfstandigheid te vergroten.

De gemeente betaalt

Wil jij graag begeleiding van Philadelphia in Alkmaar? Dat kan als je psychiatrische problemen of een lichte verstandelijke beperking hebt. Maar ook als je hulp nodig hebt bij de opvoeding van je kinderen. En je hebt een beschikking nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Voor de WMO kun je terecht bij de gemeente Alkmaar. De gemeente betaalt ambulante begeleiding. Kijk op de website van de gemeente hoe je de indicatie moet aanvragen. Soms heb je een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Die kun je aanvragen bij het CIZ.

Vragen over ambulante begeleiding?

Neem gerust contact met ons op als je twijfelt of ambulante ondersteuning iets voor jou is. Bel gratis het cliëntbureau van Philadelphia op telefoonnummer 0800 - 0830. Op de contactpagina staan onze openingstijden. We helpen je graag verder!