Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Sliedrecht

Wonen Sliedrecht

Doelgroep

Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Psychiatrische problematiek, Epilepsie, NAH, psyschische problematiek

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Sliedrecht Wonen is een 24-uurs woonlocatie in Sliedrecht en bestaat al meer dan 20 jaar. Hier wonen 20 mensen met een verstandelijke beperking (VB). We zijn allemaal tussen de 39 en 92 jaar oud. Onze locatie is verdeeld in twee groepen, de Reigerlaan en de Tuinfluiterstraat.

Wonen

Je appartement heeft een L-vorm en bestaat uit een woonkamer, badkamer, open keuken, balkon en een aparte slaapkamer. Daarnaast is er over een aparte ruimte waar bijvoorbeeld een wasmachine en/of droger geplaatst kan worden. Je kunt het ook gebruiken als hobbyruimte. Niet alle appartementen zijn even groot. Wanneer je behoefte hebt aan mensen om je heen, kun je elkaar ontmoeten in de gezamenlijke woonkamer. Hier kun je elkaar ontmoeten voor een leuk gesprek. Of het spelen van een spel, het koken van een maaltijd of lekker op het terras zitten. Als je hobby’s hebt of je wilt naar je favoriete tv programma kijken, dan doe je dit meestal in je eigen appartement. Je kunt gebruikmaken van de faciliteiten en activiteiten van het naastgelegen zorgcentrum. Er is een kapper, pedicure en een winkel en je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten.

Vrije tijd

’s Avonds kun je je met je hobby bezighouden. Maar je kunt muziek maken, zwemmen onder begeleiding en knutselen. In het weekend gaan we soms naar familie of vrienden en natuurlijk zijn die ook altijd welkom bij ons. Er is in het weekend vaak tijd voor een wandeling of een boodschap samen met de begeleiding, kringloopwinkel en kinderboerderij. Daarnaast is het ook mogelijk om georganiseerde reizen te maken met dezelfde doelgroep, dichtbij of juist verder weg.

Vrijwilligers

Met vrijwilligers organiseren we regelmatig activiteiten, zoals een Bijbelkring, christelijke clubs e.d. Ze zijn nauw en warm betrokken bij de bewoners en ondersteunen de bewoners ook bij een kerkbezoek.

Adres
Reigerlaan 2
3362 PE Sliedrecht

Begeleiding en ligging

Overdag ga je naar het werk of de dagbesteding en als je thuiskomt is de begeleiding er. Sommige oudere bewoners blijven thuis en helpen dan bijvoorbeeld met de boodschappen of koken. Er is een vast team van begeleiders. Zij leren jou goed kennen. Wat zijn jouw gewoontes, hoe wil jij leven en weten dan ook precies waarbij ze jou kunnen ondersteunen. Ook geven we jou de ruimte om nieuwe dingen te proberen. De begeleiders gaan uit van jouw behoefte. Belangrijk is dat als je hier woont, je zoveel mogelijk gestimuleerd wordt in het maken van eigen keuzes. Dit in samenspraak met jou en je familie of vertegenwoordiger. Zij kennen en erkennen de uitdagingen die je ervaart en zij ondersteunen je daarbij. Ze gaan daarvoor actief op zoek naar de vraag achter de vraag.

Sliedrecht Wonen ligt centraal, dicht bij medische faciliteiten zoals een huisarts, fysiotherapeut en tandarts, een mooi groen park en winkels op loopafstand. Daarnaast zijn de kinderboerderij en de weekmarkt favoriet. Om samen te kunnen genieten van de mooie omgeving, kun je een duofiets reserveren.

Lees hier nog meer over het locatieprofiel Sliedrecht Wonen

"Er is een vast team van begeleiders. Zij leren jou goed kennen"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons