Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dordrecht

Van Ewijckstraat

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Appartement, Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we u helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Van Ewijckstraat is een woonlocatie in Dordrecht. Bij Van Ewijckstraat wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en een verstandelijke beperking (VB). De Van Ewijckstraat ligt in de wijk Wielwijk, op loopafstand van het winkelcentrum. Er zijn contacten in de wijk met onder andere het buurthuis en omringende basisscholen.

Wonen bij Van Ewijckstraat

Bij Van Ewijckstraat heb je een eigen appartement. Met een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Op iedere verdieping is een gemeenschappelijke woonkamer. Na het werk of de dagbesteding kan je elkaar hier ontmoeten. Even gezellig een praatje maken. Een kop thee of koffie drinken. Spelletjes doen of televisie kijken. Als je wil kan je hier ook samen koken en eten. Maar dit mag natuurlijk ook in je eigen appartement. Daarnaast heeft het huis een grote tuin, waar we in de zomer vaak gegeten wordt. Ook is er een plantenkas, waar we eigen groenten telen. In de zomer kunnen we wel eens salade uit eigen tuin eten.

Betrokken

De bewoners aan de Van Ewijckstraat zijn bij zo’n beetje alles betrokken wat er in de woonlocatie gebeurt. Wat er ’s avonds wordt gegeten, de inrichting van de kamers en de activiteiten gaan allemaal in overleg met de bewoners. Ook zijn er twee bewoners die een ik-doe-het-zelf-map hebben ontwikkeld. Deze bevat onder andere tips van de bewoners aan de begeleiding.
Elke twee maanden zijn er ook huiskamervergaderingen, waarbij de bewoners overleggen met de begeleiding wat ze vinden en willen. Ook is er een lokale cliëntenraad waarbij bewoners overleg hebben met twee andere woonlocaties. De familie wordt bij de lokale familieraad betrokken.

Het gebouw heeft vier verdiepingen. De begeleiding staat altijd voor je klaar en helpt je als dit nodig is. De meeste bewoners gaan overdag naar het werk of naar de dagbesteding. Door het jaar heen zijn er ook verschillende uitjes waarbij de bewoners zelf de keuze maken waar ze naartoe willen gaan.

Adres
Van Ewijckstraat 32
3317 AS Dordrecht

Vrijwilliger

Op woensdag komt er een vaste vrijwilliger langs, die als je dat vraagt, samen met jou dingen doet die je leuk vindt. In het huis is ook een beweegclub, waarbij je bij de jongeren of de ouderen mee kunt doen. Meerdere bewoners vinden het ook leuk om alleen, of samen met een vrijwilliger, actief in de wijk te zijn door bijvoorbeeld zwerfafval op te ruimen. Bekijk ook het filmpje van de nieuwe afvalkar voor Frans.

"We kunnen gezellig samen koken en eten"
-

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons