Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Stadspark

Stadspark

Stadspark is een woonlocatie voor voornamelijk jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) tot verstandelijke beperking (VB).

Zelfstandig begeleid wonen in Stadspark in IJmuiden


Stadspark is gesitueerd in de wijk Zee- en Duinwijk in IJmuiden. Iedere bewoner heeft een ruim appartement van 50 m2 met een woonkamer met keukengedeelte, slaapkamer, badkamer en berging. De bewoners wonen zelfstandig en worden hierin waar nodig begeleid. Overdag is iedereen naar het werk of naar de dagbesteding. De bewoners maken 24/7 gebruik van (beeld)bellen, ondersteund door Digicontact. Iedere bewoner heeft hiervoor een unieke inlog ID, waarmee via een app contact gemaakt kan worden met een begeleider. Wanneer de situatie erom vraagt, is er overdag begeleiding fysiek aanwezig.

Dit is ons (t)huis


Stadspark is een huis waar bewoners, familie, begeleiders en vrijwilligers als een team zo informeel mogelijk samenwerken om het beste uit jezelf te halen. Als bewoner werk je samen met je buren en doe je mee. Begeleiders zijn hier vooral coach, werken voor de bewoners en zetten zich in om het contact met familie, ouders en vrijwilligers zo goed mogelijk te laten verlopen.

'(T)huis' in de wijk Zee- en Duinwijk


Op de begane grond zijn twee algemene ruimtes waarvan één is ingericht als ontmoetingsplek voor de buurt. Hier werken wij samen met het ambulante team vanuit het cluster Werk & Begeleiding. Het is een plek waar je bewoners, familie en buurtgenoten treft en waar allerlei activiteiten worden aangeboden.Dan kun je denken aan bijvoorbeeld samen (leren) koken, zingen in een koor, meedoen met de wandelclub, of meewerken in het pop-up pannenkoekenrestaurant, koffie-ochtend voor ouderen, buurtmaaltijd tegen onkosten, plogging in de wijk, kledingruilmiddag, taalles faciliteren, spreekuur voor maatschappelijk werk in de wijk, stoeptuintjes bijhouden, etc. We zijn aan het onderzoeken of we vanuit deze plek deze activiteiten kunnen aanbieden in de vorm van dagbesteding en/of werk.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina