Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Emmeloord

Scandinaviëlaan

Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking, Ouderen

Specialisme

Epilepsie, Auditieve beperking, Visuele beperking, Dementie

Locatietype

Intensieve zorglocatie, Logeren en opvang, Woonlocatie

Faciliteiten

Snoezelruimte, Belevingstuin, Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk, Activiteitencentrum

Woonvorm

Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Gedeeld sanitair

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Scandinaviëlaan is een woonlocatie in Emmeloord voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

Wonen op de Scandinaviëlaan in Emmeloord

Scandinaviëlaan is een veilige en gastvrije omgeving, waar met liefde en lef begeleid en gezorgd wordt. We vinden het belangrijk dat jij een zo gewoon mogelijk leven leidt, samen met andere bewoners, medewerkers, familie, behandelaren en vrijwilligers.

Er zijn vijf woningen met een binnentuin. Elke woning biedt plaats aan 9 bewoners van 17 tot en met 85 jaar. Drie woningen staan op de begane grond. De twee woningen op de eerste verdieping zijn bereikbaar met trap en lift.

Eén woning is ingericht voor auditief en visueel beperkte cliënten. Twee woningen zijn ingericht op de ouder wordende cliënt met een matig verstandelijke beperking. De overige twee woningen zijn voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Op twee woningen is ruimte voor zogenoemde interne tijdbesteding.Je hebt een eigen ruime zit/slaapkamer met wc en douche. De sfeervolle woonkamer deel je met andere bewoners. De hele woning is gelijkvloers en er zijn aangepaste badkamers. In de huiskamer komen we samen voor de maaltijden en een kopje koffie of thee. Je kunt daar spelletjes doen of iets voor jezelf. We maken graag muziek en je kunt er tv kijken. Verder zitten we lekker buiten en wandelen we in onze beschutte binnentuin. Door het hele gebouw loopt een plafondrailsysteem voor de tilliften waardoor iedereen goed verzorgd kan worden. Daar nemen we alle tijd voor. We koken dagelijks vers en indien gewenst doen we de was op je eigen woning. De locatie beschikt over een rolstoelbus.

Activiteiten

Je kunt deelnemen aan activiteiten die aansluiten bij jouw interesses. Deze activiteiten variëren van bewegen, basale zintuigelijke stimulatie, luisteren naar verhalen, muziek maken, samen zingen en knutselen. Maar ook de alledaagse activiteiten komen aan bod, zoals koken, de was doen of werken in de tuin. Als het maar even kan gaan we naar buiten. Op FIKA, het buurthuis in de tuin, ben je ook welkom voor activiteiten. Hier staan bewegen en beleven centraal.

Begeleiding

's Nachts is er een wakende wacht in het gebouw. Het nachtdienstteam is medisch geschoold en heeft back-up van een collega slaapwacht. Ieder team heeft een verpleegkundige in dienst. Aan de locatie zijn huisartsen verbonden die in nauwe samenspraak met familie en begeleiders de medische begeleiding verzorgen. We werken samen met een Arts Verstandelijk Gehandicapten. Daarnaast zijn de benodigde disciplines werkzaam op de locatie.

Prettig in je lijf zitten

We zien dat kleine en grotere lichamelijke ongemakken veel impact kunnen hebben. We houden daar rekening mee. Natuurlijk met de juiste medische zorg en begeleiding. Wij zorgen voor een goed evenwicht tussen rust en activiteiten en volgen jouw ritme. We vinden het belangrijk dat je je veilig en ontspannen voelt.

Gezien en gehoord worden

Wij zijn altijd letterlijk dichtbij en we vangen jouw kleinste signalen op. We hebben een warm, liefdevol contact met jou. Je hebt iemand om je heen die jou begrijpt. Wij zorgen dat we weten wat jij wilt en waarom je dat wilt. En dat jij begrijpt wat wij doen.

Gestimuleerd worden

Je wordt zoveel mogelijk uitgedaagd en geprikkeld. Wij maken daarbij maximaal gebruik van wat het dagelijks leven allemaal biedt. Eten, douchen, koken, naar buiten gaan: allemaal een belevenis op zich. Met talloze mogelijkheden om te leren, mee te doen en te genieten.

Adres
Scandinavielaan 35-37
8303 GN Emmeloord

Hulp van vrijwilligers

Locatie Scandinaviëlaan ligt in een gezellige woonwijk, dichtbij een winkelcentrum en bushalte. Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de locatie. Zij rijden de bewoners bijvoorbeeld naar paardrijden, zwemmen of clubs, enz. Als het nodig is worden cliënten en familie door hen naar het ziekenhuis of tandarts gebracht. Verder ondersteunen zij bij buitenactiviteiten, zondagsvieringen en soosactiviteiten. Vrijwilligers koken ook vaak samen met de bewoners die dat leuk vinden.

Rechtstreeks contact

Woning 1: 0527 - 758 041
Woning 2: 0527 - 758 042
Woning 3: 0527 - 758 043
Woning 4: 0527 - 758 044
Woning 5: 0527 - 758 045
FIKA: 0527 - 758 047

"Wij zorgen voor een goed evenwicht tussen rust en activiteiten en volgen jouw ritme"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons