Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Reizigersweg

Reizigersweg

De Reizigersweg is een woonlocatie in Amsterdam. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB).

Zelfstandig begeleid wonen op de Reizigersweg in Amsterdam

De bewoners wonen met een grote mate van zelfstandigheid in hun eigen woning. Hier wonen mensen die op termijn wellicht doorstromen naar een reguliere huurwoning, met of zonder begeleiding. Het is mogelijk om samen te wonen. Een huisdier is toegestaan, nadat er een plan is gemaakt omtrent het verzorgen van het dier.

Op de Reizigersweg wonen de bewoners op basis van het principe: gescheiden wonen en zorg. De huur valt onder de aftoppingsgrens waardoor huurtoeslag mogelijk is.

Persoonlijke begeleiding op de Reizigersweg

De verantwoordelijkheid die wordt gegeven op de Reizigersweg is groot. Het kunnen uitstellen van de ondersteuningsvraag is noodzakelijk. Dit vraagt veel van de bewoners. Er wordt verwacht dat zij van de voorzieningen gebruikmaken die de stad biedt, zelf hun omgeving op orde houden en een goed contact te onderhouden met hun buren. Met andere woorden: ‘Gewoon’ meedoen in de maatschappij.

Dit vraagt van de begeleiding een actieve houding. Zij zullen de bewoner uitdagen om te onderzoeken hoe de bewoner zelf het antwoord op zijn / haar vragen kan vinden. 1 à 2 keer per week is er een gesprek met de bewoner. Vormen van contact zoals WhatsApp, bellen of FaceTime zijn mogelijk, maar de focus wordt gelegd op fysieke begeleidingsmomenten.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina