Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwleusen

Raiffeisenstraat

Doelgroep

Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Appartement, Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we u helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Raiffeisenstraat is een woonlocatie in Nieuwleusen. Hier wonen twaalf volwassenen met een verstandelijke beperking (VB).

Wonen bij Raiffeisenstraat

Je hebt je eigen appartement met een woonkamer met terras of balkon, slaapkamer, keukenblok, badkamer en bergkast. In de bergkast is er ruimte voor een wasmachine. Als je wilt, kun je 's avonds thuis koken, maar je kunt ook mee-eten in de gezamenlijke huiskamer. Of een maaltijd ophalen en in je appartement eten.

Twee huiskamers

Samen eten is natuurlijk iets gezellig. Dan kun je wat kletsen over de dag. 's Avonds drinken we vaak koffie of thee in een van de twee huiskamers. De begeleiders helpen je als je hulp nodig hebt. Dit kan in de groep zijn, maar persoonlijke begeleiding is ook mogelijk als je dat graag wilt of nodig hebt. De begeleiders vinden het belangrijk dat er eerst gekeken wordt naar wat je zelf kunt en daarna waar je hulp bij nodig bent. Ze willen je graag helpen als je iets wilt leren, zoals de was doen of het omgaan met je eigen telefoon.

Ontmoetingsruimte

De locatie heeft een begane grond en een eerste verdieping. De eerste verdieping is te bereiken via de trap of de lift. Op beide verdiepingen is er een ontmoetingsruimte en een terras of groot balkon. Doordeweeks is er iedere middag en avond in beide ontmoetingsruimten een begeleider aanwezig. Op de gezamenlijke momenten kan er met een begeleider een kopje koffie en thee worden gedronken en kan je even bijpraten.

Werk

Alle bewoners gaan door de week, alle dagen of een aantal dagen, naar het werk of naar een dagbesteding. Op de woensdag is er standaard begeleiding overdag aanwezig, omdat er dan een paar bewoners thuis zijn.

Adres
Raiffeissenstraat 63
7711 JG Nieuwleusen

Nieuwleusen

De locatie staat in een rustige woonwijk van Nieuwleusen. Nieuwleusen is gezellig en rustig dorp. Je kunt er zelf gemakkelijk op uit gaan, maar dit kan je ook samen met de andere bewoners of begeleiding doen. Er zijn verschillende kerken waar je eventueel heen kunt gaan of je bij aan kan sluiten. . Er zijn vrijwilligers betrokken die ook meedoen aan allerlei activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spelletjes spelen, maar ook aan winkelen, wandelen of fietsen.

"Er zijn verschillende activiteiten in het dorp waar je aan mee kunt doen, bijvoorbeeld zwemmen of fitnessen"
-

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons