Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Brummen

Radeland voor Ouderen

Locatietype

Intensieve zorglocatie

Faciliteiten

Roelstoeltoegankelijk, Snoezelruimte, Belevingstuin, Parkeergelegenheid, Lift, Dierenverblijf, Activiteitencentrum

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Radeland is een intensieve zorglocatie voor ouderen met een verstandelijke beperking (VB) op een natuurlijke plek aan de rand van Brummen. Het is een kleinschalig terrein waar 5 van de 7 woningen zijn toegerust voor de zorg en begeleiding van ouderen.

Wonen bij Radeland
Er is per woning een ruime gemeenschappelijke woonkamer. Bij Radeland heeft iedere bewoner een eigen zit/slaapkamer. Mobiele cliënten delen hun sanitair met 1 ander cliënt. Daarnaast zijn er in iedere woning twee aangepaste badkamers, waarvan één als snoezelbadkamer is ingericht. Door het hele gebouw loopt een plafondrailsysteem voor de tilliften waardoor we iedereen goed kunnen verzorgen.

Belevingswereld van bewoners

Wanneer cliënten ouder worden en een aangepast levenstempo behoeven en/of extra lichamelijke zorg dan kunnen ze bij Radeland terecht. Bij de begeleiding en verzorging van onze oudere bewoners werken we vanuit de visie Belevingsgerichte zorg. Deze methode is gericht op individuele behoeften en contacten. De begeleiding en dagindeling wordt in samenwerking van familie, vrijwilligers en begeleiders vorm gegeven.

Activiteiten
Zolang de cliënt het wil en kan kunnen onze bewoners deelnemen aan diverse activiteiten in het Trefhûs. Ouder worden betekent vaak dat het tempo omlaag gaat, de draagkracht afneemt en de behoefte aan rust groeit. Wij stimuleren onze cliënten om dagelijks deel te nemen aan een activiteit in het Trefhûs. Met de activiteiten sluiten we zo goed mogelijk aan bij hun interesse en beleving. Op de Muziek & Beweeggroep maken we muziek of dagen we onze bewoners, binnen hun mogelijkheden, uit d.m.v. bewegen voor ouderen en spel. Op het Koffiehuis doen we verschillende alledaagse activiteiten zoals koken en bakken. Ouderen die dat leuk vinden kunnen ook licht arbeidsmatig werk doen. We hebben hier ook onze eigen kaarsenmakerij! Op de Creatiefgroep komen onze creatieve cliënten helemaal tot hun recht. Hier maken we leuke decoratieve producten voor op onze verkoopkar. Naast de activiteiten in het Trefhûs proberen we cliënten ook in de eigen woning te activeren. Daarnaast organiseren we 2 x in de maand een weekendactiviteit.

Wakende wacht

's Nachts is er een wakende wacht in het gebouw. Er is dagelijks een verpleegkundige aanwezig. Aan de locatie is een huisartsenpraktijk verbonden die in nauwe samenspraak met familie en begeleiders de medische begeleiding doet. Op afroep is er een Arts Verstandelijk Gehandicapten beschikbaar. Daarnaast zijn er een gedragsdeskundige, fysiotherapeut, bewegingsagoog, muziektherapeut en logopedist verbonden aan de locatie.

Omgeving
Radeland is gelegen in een natuurlijke, bosrijke omgeving. Een prachtige plek om wandelingen te maken, in het zonnetje te zitten onder de ruisende bomen of samen een bezoekje te brengen aan de naastgelegen zorgboerderij De Broake. Volg het beleefpad en prikkel al je zintuigen. Of ga even lekker relaxen in de snoezelruimte. Zo haal je bij Radeland het beste uit jezelf!

Rechtstreeks contact
Radeland 2 (Trefhûs): 0575 - 56 91 02
Radeland 4; 0575 - 56 91 04
Radeland 6; 0575 - 56 91 06
Radeland 8; 0575 - 56 91 08
Radeland 14; 0575 - 56 91 14
Radeland 16; 0575 - 56 91 16

Adres
Radeland 2
6971 LV Brummen

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons