Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Brummen

Radeland voor EMB

Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking, Ouderen, Verstandelijke beperking

Specialisme

Dementie

Locatietype

Intensieve zorglocatie

Faciliteiten

Roelstoeltoegankelijk, Rolstoeltoegankelijkheid, Snoezelruimte, Belevingstuin, Lift, Activiteitencentrum

Woonvorm

Intensieve zorglocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Radeland is een intensieve zorglocatie van Philadelphia op een natuurlijke plek aan de rand van Brummen. Bij Radeland wonen mensen met ernstige verstandelijke (EMB) of meervoudige beperkingen (EVMB). Radeland is een kleinschalig terrein waar 2 van de 7 woningen zijn toegerust voor de zorg voor mensen met EVMB.

Wonen bij Radeland
Bij Radeland heeft iedere bewoner een eigen zit/slaapkamer. Er is per woning een ruime gemeenschappelijke woonkamer. Mobiele cliënten delen hun sanitair met 1 andere cliënt. Daarnaast zijn er in iedere woning twee aangepaste badkamers, waarvan één als snoezelbadkamer is ingericht. Door het hele gebouw loopt een plafondrailsysteem voor de tilliften waardoor we iedereen goed kunnen verzorgen.

Een goed leven
Bij de liefdevolle zorg en begeleiding streven we naar een goed leven voor mensen met ernstige verstandelijke of meervoudige beperkingen. We gebruiken daarbij het LACCS programma. LACCS staat voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en een Stimulerende tijdsbesteding. Deze methode is gericht op individuele behoeften en contacten. Binnen onze mogelijkheden proberen we elke mogelijkheid te benutten voor onze bewoners.Dat kunnen we alleen door samen te werken met familie, vrijwilligers en begeleiders. We zoeken samen naar manieren om dit vorm te geven.

Wakende wacht
's Nachts is er een wakende wacht in het gebouw. Er is dagelijks een verpleegkundige aanwezig. Aan de locatie is een huisartsenpraktijk verbonden die in nauwe samenspraak met familie en begeleiders de medische begeleiding doet. Op afroep is er een Arts Verstandelijk Gehandicapten beschikbaar. Daarnaast zijn er een gedragsdeskundige, fysiotherapeut, bewegingsagoog, muziektherapeut en logopedist verbonden aan de locatie.

Omgeving
Radeland is gelegen in een natuurlijke, bosrijke omgeving. Een prachtige plek om wandelingen te maken, in het zonnetje te zitten onder de ruisende bomen of samen een bezoekje te brengen aan de naastgelegen zorgboerderij De Broake. Volg het beleefpad en prikkel al je zintuigen. Of ga even lekker relaxen in de snoezelruimte. Zo haal je bij Radeland het beste uit jezelf!

Rechtstreeks contact:

Radeland 10: 0575 - 56 91 10
Radeland 12: 0575 - 56 91 12Adres
Radeland 2
6971 LV Brummen

Stimulerende tijdsbesteding

Alle bewoners kunnen dagelijks een dagdeel deelnemen aan activiteiten in het Trefhûs, het dagcentrum op het eigen terrein. Vanuit een ontspannen sfeer worden hier uitdagende, stimulerende en activerende activiteiten aangeboden waardoor de cliënt in zijn beleving geprikkeld wordt. Dagelijks wordt er gevarieerd tussen de verschillende belevingsaspecten. Via sensomotorische prikkeling ontdekken, verkennen en vergroten de cliënten hun belevingswereld. De zintuigen, het zien, het voelen, het horen en het ruiken worden geprikkeld door activiteiten zoals bimmen, belevingsgericht theater, snoezelen, shantala massage, voelmateriaal en bakactiviteiten. 

"Er is veel aandacht voor bewegen en muziek"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons