Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ijsselmuiden

Oosterlandenhof

Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking, Ouderen

Specialisme

Autisme, Psychische problematiek, Epilepsie, Auditieve beperking, Visuele beperking, psychische problematiek, visuele beperking

Locatietype

Intensieve zorglocatie, Woonlocatie

Faciliteiten

Snoezelruimte, Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk, Zwembad

Woonvorm

Kamer, Intensieve zorglocatie, Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Aan de rand van het dorp IJsselmuiden ligt woonlocatie Oosterlandenhof. Hier wonen ouderen met een verstandelijke beperking (VB) en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Zij kunnen hier ook naar de dagbesteding.

Wonen bij Oosterlanderhof

In IJsselmuiden is het fijn en rustig wonen. Vanuit de locatie kijk je uit over de weilanden en het groen. Je kunt daar ook heerlijk wandelen. Locatie Oosterlandenhof heeft zes woningen waarin bewoners hun eigen appartement hebben. Per woning is er een ruime gemeenschappelijke woonkamer. Ook zijn er aangepaste badkamers en snoelzelbadkamers. In de prachtige binnentuin is een beleeftuin ingericht. Hier kunnen bewoners lekker rondstruinen en dingen ontdekken. Natuurlijk is er altijd een begeleider in de buurt om te ondersteunen als dat nodig is.

Een gewoon leven, een eigen leven

We verzorgen en begeleiden de bewoners met een ernstige meervoudige beperking vanuit de LACCS-visie. Dit staat voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en een Stimulerende tijdsbesteding. De oudere bewoners bieden we belevingsgerichte zorg. We gaan dan uit van individuele mogelijkheden en behoeften en. We stemmen de begeleiding en dagindeling hierop af en betrekken familie en vrijwilligers zo veel als mogelijk. Zo halen we het beste uit elkaar.

Vrijwilligers

Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de locatie. Zij ondersteunen bij de begeleiding door bijvoorbeeld de was te vouwen. Daarnaast doen ze gezellige dingen met de bewoners, zoals fietsen met de duofiets. Ook ondersteunen ze als er ’s avonds vanuit de kerk wordt gezongen. Vrijwilligers koken ook vaak samen met de bewoners die dat leuk vinden.

Rechtstreeks contact

Hofstede: 06-15316917
Meerzicht boven: 06-14427364
Meerzicht beneden: 06-11401355
Polderzicht boven: 06-11976299
Polderzicht beneden: 06-11174103
Spoorzicht boven: 06-15137642
Spoorzicht beneden: 06-15462777

Adres
Oosterlandenweg 11
8271 ES Ijsselmuiden

Activiteiten

Op het terrein van de Oosterlandenhof ligt ook De Hofstede. De Hofstede biedt tijdsbesteding met activiteiten die aansluiten aan bij de interesses van de individuele bewoners. Denk aan bewegen, basale zintuigelijke stimulatie, luisteren naar verhalen, muziek maken, samen zingen en knutselen. Soms is het het lastig om naar De Hofstede te komen, dan is er ruimte voor tijdsbesteding op de eigen kamer. Als het maar even kan gaan we naar buiten. Om het gebouw loopt een wandelpad voor een lekker ommetje. Met de duofiets ben je in een mum van tijd in het dorp.

"We gaan uit van ieders individuele mogelijkheden en behoeften"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons