Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Leiderdorp

Nieuw Buitenzorg

Doelgroep

EMB

Specialisme

Epilepsie, Auditieve beperking, Lichamelijke beperking, Visuele beperking

Locatietype

Intensieve zorglocatie

Faciliteiten

Snoezelruimte, Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Midden in een gezellige woonwijk in Leiderdorp ligt Nieuw Buitenzorg. Hier wonen 50 mensen – jonge en oude - met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Zij kunnen hier ook naar de dagbesteding.

Wonen bij Nieuw Buitenzorg

In Leiderdorp is het fijn en rustig wonen. De locatie ligt in een gezellige woonwijk waar iedereen elkaar kent. Sinds mei 2022 is de locatie gevestigd in een nieuw gebouw, voorzien van technische middelen die de medewerkers en cliënten kunnen ondersteunen. Zo is er een volledig geïntegreerd tilliftsysteem dat door het hele gebouw loopt.

Nieuw Buitenzorg heeft zes woningen waarin bewoners hun eigen kamer hebben. Per woning is er een ruime gemeenschappelijke woonkamer. Ook zijn er aangepaste badkamers en grote snoezelbadkamers. De tuin bij de locatie is enorm groot en prachtig ingericht. Het is een beleef- en beweegtuin waar de zintuigen van de bewoners op allerlei manieren geprikkeld worden.

Een gewoon leven, een eigen leven

We zijn er 24 uur per dag voor de bewoners. We verzorgen en begeleiden hen vanuit de LACCS-visie. Dit staat voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en een Stimulerende tijdsbesteding. De zorg is gericht op het behoud en stimuleren van vaardigheden van de bewoners. Daarbij gaan we uit van hun individuele mogelijkheden en behoeften. We gaan regelmatig de wijk in om samen koffie te drinken en als even kan op een terrasje te zitten. We werken hybride. Dat wil zeggen dat zorg en dagbesteding in elkaar overlopen.

Logeermogelijkheden

Kinderen en jongeren met ernstige meervoudige beperkingen zijn welkom om bij Nieuw Buitenzorg te komen logeren.

Expertise in huis

Naast begeleiders en activiteitenbegeleiders hebben we binnen Nieuw Buitenzorg veel andere specialisten in huis. Denk aan fysiotherapeuten, gedragsdeskundigen, een logopedist en HBO-verpleegkundigen. Twee huisartsen uit Leiderdorp zijn betrokken voor de medische zorg.

Adres

Leiderdorp

Dagbesteding De Beleving

Nieuw Buitenzorg heeft een apart dagbestedingsgebouw, De Beleving. Je vindt hier onder andere een muziekkamer, een snoezelruimte en een Vita Care-ruimte. In de Vita Care-ruimte kunnen bewoners in bed of op een rolstoelplateau films kijken. Ze ervaren dan de bewegingen en trillingen op basis van de beelden en geluiden .Dagbesteding bieden we zowel individueel als groepsgericht aan. Er is een hechte samenwerking tussen zorg en dagbesteding. Zo combineren we activiteiten met de zorgpraktijk. Wil iemand bijvoorbeeld langzaam wakker worden en eerst snoezelen, dan zorgen de activiteitenbegeleiders hiervoor.

"We werken hybride, dus zorg en dagbesteding lopen in elkaar over"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons