Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

MEDIALAB DOESBURG

MEDIALAB DOESBURG

In het MEDIALAB DOESBURG vergroot je jouw kennis van 21ste-eeuws vaardigheden en werkzaamheden. Je kunt er werken, leren en ontspannen.

Werken

In het MEDIALAB DOESBURG maak je zelf media. Je schrijft en/of plaats social-media posts, fotografeert, filmt en monteert video's. Daarnaast kun je ook ondersteuning bieden bij het beheer van een (eigen) website of social-media pagina. Bij het MEDIALAB DOESBURG kun je zelfs aan de slag met podcasts, bloggen en vloggen. De gemaakte (content)creaties worden vaak gepost verschillende (social)media kanalen (waaronder Facebook & Instagram). In het MEDIALAB DOESBURG werk je voor echte (interne) opdrachtgevers zoals Ambulant regio Oost Nederland, het cliëntbureau of de afdeling communicatie van Philadelphia.

Tijdens het werken in het MEDIALAB DOESBURG leer je verschillende competenties die belangrijk zijn in het dagelijks leven waaronder plannen, afspraken maken, ideeën genereren, pitchen, interviewen (sociale gespreksvaardigheid) en presenteren.

Leren

In het MEDIALAB DOESBURG wordt er gebruik gemaakt van onder andere programmeermaterialen en lesideeën die ook ingezet worden in het basis- en speciaal onderwijs. We helpen je bij het vergroten van je eigen veiligheid op het internet (internet veiligheid). Ook werken we aan je werknemersvaardigheden. Bij ons kun je de cursus 'basis principes van online marketing' (inclusief certificaat) volgen. Daarnaast leer je in korte (online) modules over onder andere video, design en websites.

Ontspannen

Bij het MEDIALAB DOESBURG kun je ook aan de slag met robotica. Je leert vanaf een laag (instap)niveau programmeren. Soms heb je een tablet of pc nodig, maar niet altijd. Programmeren is het in stapjes denken en uit laten voeren van een taak door bijvoorbeeld een (computer)systeem. Met robots kun je naast programmeren nog andere belangrijke vaardigheden leren. We gaan onder andere met de de robots tekenen, spellen en rekenen.

Je hebt al jouw ruimtelijk inzicht nodig bij een supersnelle robot-race, waarbij we robots via parcours van de ene naar de andere kant navigeren. We maken de benodigde robots zelf. Welke ideeën heb jij? Misschien maakt die van jouw wel geluid of heeft de robot rupsbanden! Je hoort het al; onze robots zijn vooral heel leuk!

Jouw programmeerkennis tillen we stap voor stap naar een hoger niveau, waarbij je uiteindelijk leert hoe je kunt helpen bij het beheer van de eigen website.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina