Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Lopikhof

Lopikhof

Lopikhof is een woonlocatie in Amsterdam. Dit is een nieuwe locatie waar plek is voor 30 mensen met een verstandelijke beperking (VB). De Lopikhof is een pand in het recreatiegebied Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost.

Wonen bij Lopikhof

Bij de Lopikhof wonen de bewoners zoveel mogelijk zelfstandig in een appartement met eigen keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Je hebt hier de gezelligheid van de medebewoners. Een plek waar ook je familie en vrienden zich welkom voelen.

Activeren en motiveren

De bewoners hebben een grote mate van zelfstandigheid. De focus van de begeleiding ligt voornamelijk in het activeren en motiveren van de bewoners om zoveel mogelijk de regie over het leven in eigen hand te nemen en hen bij te staan in dit proces. Dit betekent dat de begeleiding de zaken niet overneemt van de bewoners maar dat er samen gekeken wordt naar wat de bewoner wil en wat nodig is om dit te bereiken. De bewoner zal zelf de acties uitvoeren en op deze manier zo zelfstandig mogelijk kunnen participeren in de maatschappij.

Personen die voor deze woonvorm in aanmerking komen ervaren obstakels in hun weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: moeilijkheden in het zelf organiseren van het huishouden, moeite hebben met de administratie en omgaan met geld, het lastig vinden om een passende dag en weekstructuur in te richten. Maar ook sociale contacten onderhouden en een passende dagbesteding vinden/behouden zijn zaken waar zij ondersteuning in wensen.

Steunpunt

Op het steunpunt is er gedurende de dag en middag begeleiding aanwezig waar de bewoners een beroep op kunnen doen. Daar is ook ruimte om mee te eten, een kopje thee/koffie kunnen drinken of elkaars gezelschap kunnen opzoeken. De locatie is goed bereikbaar met zowel het OV als met de auto.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina