Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Amsterdam

Lopikhof

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme

Locatietype

Woonlocatie, Werk en dagbesteding

Faciliteiten

Lift

Contact opties

Hoe kunnen we u helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

De geuren van verschillende specerijen en kruiden komen je al tegemoet wanneer je de keuken op het steunpunt binnenloopt. In de pannen wordt geroerd, er zijn bijzondere kruiden toegevoegd. De verschillende culturele achtergronden van onze bewoners proef je terug in hun maaltijden. Zo maken we kennis met geuren, smaken en culturen uit de hele wereld. Het samen groenten wassen, groenten snijden, koken en eten is echt iets om naar uit te kijken.

Met elkaar koken en eten is elkaar een verhaal vertellen. Over geschiedenis, rituelen, cultuur en familie. En het vertelt niet alleen een verhaal, maar maakt je ook trots, zelfredzaam en geeft een gevoel van verbondenheid.

In het kort

De Lopikhof is een locatie voor 19 bewoners met een lichte verstandelijke beperking. Met verschillende culturele achtergronden. We houden van onze rust maar ook van gezelligheid. Feestjes vieren we daarom vaak samen. Daarnaast koken we iedere dag op het steunpunt.

Wil je helpen koken? Fijn! En wil je mee-eten? Dat kan altijd. Op het steunpunt kom je niet alleen om te eten, je kan er ook een kopje thee of koffie drinken. Of een praatje maken met een van de coaches, een spelletje doen of gezellig samen zijn.

Woning

Iedereen heeft een eigen appartement. Je hebt je eigen keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer.

Onze coaches zijn maandag tot vrijdag aanwezig. Van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. Zij ondersteunen je met plannen, het huishouden en andere activiteiten. In het weekend zijn ze er korter. Dan zijn de coaches er van half 11 's ochtends tot 6 uur s ’avonds.

Heb je een vraag op het moment dat de coaches er niet zijn, geen probleem! DigiContact staat altijd klaar voor je. Je maakt verbinding met DigiContact met één klik op je laptop, iPad of telefoon. Dan komt er een coach in beeld die jou kan helpen. Op afstand maar toch dichtbij. Je kunt beeldbellen op afspraak. Of gewoon op het moment dat het jou uitkomt. En het maakt niet uit waarover je wilt praten. DigiContact is er voor jou.

Omgeving

Lopikhof is een pand in het recreatiegebied Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost. Bij de Gaasperplas kunt je heerlijk wandelen en fietsen, maar ook ontspannen. Er zijn meerdere ligweides en strandjes waar je kan picknicken en zwemmen.

Voor wie is deze locatie

Jij hebt een lichte verstandelijke beperking. Jij bent vrij zelfstandig en je bent mobiel. Jij kan bijvoorbeeld zelfstandig reizen naar je werk of dagbesteding, met de fiets of het openbaar vervoer. Jij voelt je prettig alleen in jouw woning. Ook heb je je eigen dingen die je elke dag doet.

Adres
Lopikhof 35
1108 GJ Amsterdam

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons