Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hilversum

Lopes Diaslaan

Doelgroep

Ouderen, Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Locatietype

Ambulante begeleiding, Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Activiteitencentrum, Restaurant

Woonvorm

Appartement

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Lopes Diaslaan is een wooncomplex voor senioren (55+) in Hilversum van woningbouwvereniging de Alliantie. In dit complex is een aantal appartementen bestemd voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking waar Philadelphia begeleiding aan biedt.

Wonen op de Lopes Diaslaan

Het wooncomplex bestaat uit meerdere woonvleugels van 3 etages. Je woont hier zo zelfstandig mogelijk tussen buren zonder zorgvraag. Er wordt 2x per week in de avond gekookt door vrijwilligers. Voor de maaltijden wordt een kleine vergoeding gevraagd. De andere avonden wordt verwacht dat je zelf een warme maaltijd kunt koken of opwarmen, eventueel met ondersteuning van een begeleider.

De leeftijd van de meeste bewoners ligt tussen de 47 en 81 jaar. De meeste bewoners hebben een vorm van dagbesteding, vrijwilligerswerk of werk. Gezamenlijk hebben we dagelijks in het wijkcentrum een inloop, waar we koffie drinken en anderen kunnen ontmoeten.

De appartementen

De appartementen hebben een oppervlakte van 45 m2, een hal, binnen berging, badkamer met toilet, woonkamer met half open keuken en toegang naar de slaapkamer en balkon. Daarnaast is er inpandig een eigen berging en een gezamenlijke fietsenstalling.

Ligging

Op 5 minuten loopafstand is er een klein winkelcentrum met o.a. een supermarkt. Het NS treinstation ''Mediapark'' is op loopafstand. Er is een bushalte naast de hoofdingang van het wooncomplex. Op korte afstand is er een prachtig wandelgebied.

In het wooncomplex zijn er diverse algemene voorzieningen zoals huisarts, apotheek, fysiotherapie, diëtiste, kapper en pedicure. In het wijkcentrum bevindt zich een bibliotheek en er worden door de vrijwilligersorganisatie Versa Welzijn verschillende activiteiten en cursussen georganiseerd. In het wijkcentrum kun je koffie drinken en lunchen.

Adres
Lopes Diaslaan 91
1222 VC Hilversum

Begeleiding

De begeleiding kijkt samen met jou waar je hulp bij nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld ondersteuning krijgen met je administratie, koken of boodschappen doen. Je begeleider kan je ook ondersteunen om contact te onderhouden met je familie, vrienden en werk, of om nieuwe mensen te ontmoeten. We vinden het belangrijk dat jij je eigen keuzes kunt maken. Je begeleider helpt je hierbij.

Samen met de begeleiding maak je afspraken over de ondersteuning. Dat kan overdag maar ook in de avond. We komen bij jou in je appartement omdat wij geen steunpunt of gezamenlijke huiskamer hebben.

Op deze locatie werken we samen met DigiContact. Met DigiContact kan je met een begeleider op afstand (beeld)bellen. Dat kan op het moment dat jij dat nodig hebt. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dat noemen we nou begeleid zelfstandig wonen! Het team van Digicontact werkt samen met jouw begeleiders op de locatie. Zo krijg jij de ondersteuning die je nodig hebt.

"Samen met de begeleiding maak je afspraken over de ondersteuning"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons