Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nunspeet

Laan 19 A en B

Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking, Moeilijk verstaanbaar gedrag, Verstandelijke beperking

Specialisme

Epilepsie

Locatietype

Intensieve zorglocatie, Logeren en opvang, Woonlocatie

Faciliteiten

Roelstoeltoegankelijk, Belevingstuin, Parkeergelegenheid

Woonvorm

Gemeenschappelijke ruimte, Eigen zit/slaapkamer, Gedeeld sanitair

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Laan 19 is een locatie in Nunspeet. De locatie ligt in de kern van het dorp zodat bewoners makkelijk kunnen deelnemen aan de activiteiten en mogelijkheden die het dorp te bieden heeft. Bij de Laan 19 wonen 26 bewoners in vier woongroepen. Binnen de vier woongroepen bieden we ondersteuning en zorg aan verschillende doelgroepen: mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) en mensen met een meervoudige beperking en/of ernstige meervoudige beperking (EMB).

Wonen bij Laan 19 A
Binnen woning Laan A wonen zeven mensen met een meervoudige beperking dan wel ernstige meervoudige beperking. Iedereen heeft een eigen kamer. Er is ook een logeerkamer. De woning is rolstoeltoegankelijk en aangepast op de zorgvraag. Er is een plafondtilsysteem en er zijn extra brede deuren. De badkamer is voorzien van een hoog/laag bad. Hier wordt intensieve verzorging en verpleging geboden.

Een gewoon leven, eigen leven
We verzorgen en begeleiden de bewoners vanuit de LACCS-visie. Dit staat voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en een Stimulerende tijdsbesteding. We gaan uit van individuele mogelijkheden en behoeften. We stemmen de begeleiding en dagindeling hierop af en betrekken familie en vrijwilligers zoveel als mogelijk. Zo halen we het beste uit elkaar.

Activiteiten

Voor bewoners die niet naar een extern dagcentrum kunnen, bieden wij interne dagbesteding. Hier kunnen ze in hun eigen tempo meedoen met activiteiten. Andere bewoners gaan naar het extern dagcentrum in Vierhouten of naar een ander dagcentrum in de nabije omgeving. Alle activiteiten sluiten aan bij de interesses van de individuele bewoners. Denk aan bewegen, basale zintuigelijke stimulatie, luisteren naar verhalen, muziek maken, samen zingen en knutselen.

Vrijwilligers

Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de woning. Zij ondersteunen bij de begeleiding op vele manieren. Rechtstreeks contact Laan A: 06 – 11 03 07 94

Wonen bij Laan 19 B

Binnen woning Laan B wonen zes mensen met een verstandelijke beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Hier heb je een eigen appartement met badkamer. In de gezamenlijke keuken en woonkamer komen bewoners samen om te eten, koffie te drinken of aan activiteiten deel te nemen.

Een gewoon leven, eigen leven

Binnen woning laan B krijg je ondersteuning waar dat nodig is. We willen graag dat je binnen jouw mogelijkheden je eigen leven kunt leiden, zoals jij dat wilt. Voor de ondersteuning gebruiken we methode Triple C. We leggen niet de nadruk op je beperking. We kijken juist naar hoe je je normale leven zoveel mogelijk kan oppakken. Dit geldt voor een zinvolle invulling van de dag, binnen de zorg, wonen, werk en vrije tijd. We maken daarover samen duidelijke afspraken. Die beschrijven we in het ondersteuningsplan. De begeleiders zijn er dag en nacht voor jou.

Vrijwilligers
Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de woning. Zij ondersteunen bij de begeleiding op vele manieren. Rechtstreeks contact Laan B: 06 - 21 86 07 14

Adres
De Laan 19
8071 JG Nunspeet

Activiteiten

Je gaat op werkdagen naar één van de dagbestedingslocaties in de omgeving. Hier kun je verschillende activiteiten doen. Vanuit de woning worden activiteiten geboden zoals samen boodschappen doen, deelnemen aan een sportactiviteit, deelnemen aan activiteiten in het dorp. Op zondag kun je naar de kerkdienst in de kapel op Vierhouten.

"1x per jaar gaan de bewoners samen op vakantie. Samen een lang weekend weg."

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons