Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Alphen aan den Rijn

Krabbescheer

Doelgroep

GGZ, Lichte verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Psychiatrische problematiek

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Arbeidstoeleiding, Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk, Zwembad, Speeltuin

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Krabbescheer is een woonlocatie in Alphen aan den Rijn. De locatie bestaat uit drie woonlagen (met een lift) en er zijn acht appartementen per woonlaag. De leeftijd van de bewoners is divers, van 25 jaar tot 55 jaar. Alle bewoners hebben een eigen appartement en hebben een lichte verstandelijke beperking (LVB). Van hen wordt verwacht dat zij ook enige tijd zonder directe begeleiding kunnen. Je moet dus een bepaalde mate van zelfredzaamheid hebben. Wij hebben nog een slaapwacht.

Wonen bij Krabbescheer

De 2 kamer- appartementen zijn ongeveer 35m2 en hebben een eigen keuken en badkamer. Elke woonlaag heeft een gezamenlijke huiskamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Iedereen mag zelf beslissen of ze samen willen eten. Omdat veel bewoners overdag werk of dagbesteding hebben, is er overdag één medewerker aanwezig. In de middag tot laat in de avond werken er drie begeleiders. Binnen de locatie worden activiteiten georganiseerd zoals samen sporten, spelletjesavond, dagjes uit, muziekavonden en eenmaal per jaar een vakantie.

Voorzieningen dichtbij

Krabbescheer ligt in de wijk Kerk en Zanen. Openbaar vervoer en voorzieningen zijn op loopafstand. Daar vind je winkels en bijvoorbeeld de huisarts en tandarts.

Adres
Krabbescheer 1
2408 LH Alphen aan den Rijn

Eigen regie

De begeleiding bij Krabbescheer is gericht op eigen regie en leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor je keuzes. We kijken samen met jou naar het verbeteren van je sociale netwerk en veilig omgaan met social media. We ondersteunen je bij de zorg voor je appartement en de omgang met anderen. Als het wenselijk is, zoeken we samen naar een zelfstandige woonvorm

"Samen kijken we of je werk en dagbesteding goed bij je past"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons