Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zeewolde

Kastanjelaan

Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking, Ouderen, Moeilijk verstaanbaar gedrag, Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Epilepsie, Visuele beperking, Geriatrische problematiek, Dementie

Locatietype

Ontmoetingsplek, Intensieve zorglocatie, Woonlocatie, Werk en dagbesteding

Faciliteiten

Snoezelruimte, Belevingstuin, Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk, Activiteitencentrum

Woonvorm

Appartement, Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Gedeeld sanitair

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Aan de rand van Zeewolde ligt woonlocatie de Kastanjelaan. Er zijn vier woongroepen waar ouderen met een verstandelijke beperking (VB) en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) wonen. De dagbestedingsplek Phitaal zit aan het pand vast en is te bereiken met een wandeling door de binnentuin.

Wonen bij Kastanjelaan

In Zeewolde is het fijn en rustig wonen. De twee woonkamers van de woongroepen op de begane grond grenzen aan een prachtige binnentuin. De twee woonkamers op de eerste verdieping grenzen aan twee grote dakterrassen, waarvan je prachtig uit kan kijken over groen landschap, bos en water. Je kunt er ook heerlijk wandelen. Locatie Kastanjelaan heeft 4 woongroepen waar iedere bewoner zijn / haar eigen appartement heeft. Per woongroep is er een ruime gemeenschappelijke woonkamer. Ook zijn er aangepaste badkamers. In de prachtige binnentuin is een beweegtuin ingericht. De tuin is omheind, dus bewoners kunnen er lekker rond wandelen, ontdekken en bewegen. Natuurlijk is er altijd een begeleider in de buurt om te ondersteunen als dat nodig is.

Een gewoon leven, een eigen leven

We verzorgen en begeleiden bewoners vanuit de behandelvisie Triple-C . Triple-C is een behandelmodel dat uitgaat van de menselijke behoeften. We leggen de focus niet op het moeilijke gedrag. Maar we kijken juist naar hoe iemand met moeilijk verstaanbaar gedrag zoveel mogelijk zijn normale leven kan oppakken. We stemmen de begeleiding en het dagprogramma hierop af en betrekken familie en vrijwilligers zo veel als mogelijk. Zo halen we het beste uit elkaar.

Vrijwilligers

Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de locatie. Sommige vrijwilligers zijn als maatje betrokken bij een cliënt, andere vrijwilligers helpen bij activiteiten of zijn er om gezellige dingen met de bewoners te ondernemen, zoals fietsen met de duofiets. Ook ondersteunen ze op zondagmorgen om met een groep naar de kerk te gaan.

Adres
Kastanjelaan 10
3892 VV Zeewolde

Activiteiten

Aan de locatie vast zit dagbestedingsplek Phitaal. Phitaal biedt tijdsbesteding met activiteiten die aansluiten aan bij de interesses van de individuele bewoners. Denk aan bewegen, basale zintuigelijke stimulatie, luisteren naar verhalen, muziek maken, samen zingen en knutselen. Als het maar even kan, gaan we naar buiten. Om het gebouw loopt een wandelpad voor een lekker ommetje. Met de duofiets ben je in een mum van tijd in het dorp. Eens per week gaan we zwemmen.

"We halen het beste uit elkaar"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons