Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

DORDRECHT

Het Lab

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme

Locatietype

Werk en dagbesteding

Faciliteiten

3D lab, Atelier, Rolstoeltoegankelijkheid

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Niet zomaar dagbesteding, ontwikkel je superkrachten! HET LAB is een arbeidsmatige dagbestedingslocatie gericht op nieuwe technieken in Dordrecht. Deze locatie heeft de vorm van een digitale werkplaats/makerspace. Hier kunnen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt leren door te maken. Er wordt een beroep gedaan op hun technisch, intellectueel en creatief vermogen. We vinden het belangrijk dat je er zin in hebt om te ontdekken en leren bij HET LAB.

Ontdekken


In het HET LAB kunnen deelnemers ontdekken wat hun talenten zijn op het gebied van de nieuwste technieken. Er staan bijvoorbeeld 3D printers, lasercutter, een VR-bril. We kijken wat iemands talent is en ontwikkelen vanaf daar verder. Activiteiten waarmee we ons bezig houden zijn 3D-ontwerpen en 3D-printen, lasersnijden, virtual reality en grafisch ontwerpen. Voor bedrijven worden er op deze locatie ook veel ontwerp- en maakopdrachten geplaatst. We vinden meedoen in de samenleving met onze talenten en kennis erg belangrijk.

Adres
Groenmarkt 16
3311 BE DORDRECHT

Leren door te maken

Je leert het meeste door mee te werken in de praktijk. Daarbij krijg je de begeleiding die bij jou past. We hebben 2 werkplekken die tegenover elkaar gelegen zijn in de straat. Het Lab is ook een plek waar mensen met of zonder beperking samenkomen om de gezamenlijke interesse in wetenschap en techniek te delen. Er kunnen opdrachten met klanten worden besproken. We werken graag samen met andere bedrijven in de binnenstad van Dordrecht waardoor we midden in de maatschappij staan. Het is een plek waar aandacht is voor recycling en groen. Het lab staat onder begeleiding van een multidisciplinair team van deskundige begeleiders uit de zorg en techniek.

"Samen bekijken we of je aan de slag kunt met bijvoorbeeld ontwerpen, printen of laseren"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons