Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bussum

Akkertje

Doelgroep

Ouderen, Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Epilepsie

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Belevingstuin, Parkeergelegenheid, Lift

Woonvorm

Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Het Akkertje is een woonlocatie in een rustige villawijk in Bussum, dichtbij het station. Bij het Akkertje wonen veertien mensen met een verstandelijke beperking (VB) en soms wat bijkomende (gedrags)problemen. Je kunt hier wonen als je minimaal 18 jaar bent, dus ook als je wat ouder bent. De leeftijd van de bewoners zijn verschillend.

Woonlocatie het Akkertje

Het Akkertje is een prachtig herenhuis met een grote tuin. De locatie bestaat uit dertien appartementen en één kleine studio. Elk appartement heeft een eigen woonkamer, aparte slaapkamer en eigen badkamer. De studio heeft een kamer en een kleine badkamer. Hier kan je ook tijdelijk wonen of logeren.Daarnaast is er een gezamenlijke woonkeuken. Hier kan je je huisgenoten ontmoeten en samen koken of eten, maar dat hoeft niet.Als je het leuk vindt, kan je er ook mensen uitnodigen, het is tenslotte jouw appartement. Het is belangrijk dat je kunt leven zoals je dat zelf wilt en dat je je thuis kunt voelen in je eigen huis.

Begeleiding

Met de begeleiders kan je bespreken wat jij belangrijk vindt. De begeleiding is er voor jou en spreekt met jou af wat jij zelf doet en wat je samen met de begeleiders doet. Het is de bedoeling dat iedereen zichzelf mag zijn op zijn of haar eigen manier.Aan het einde van de middag komen de begeleiders en blijven ze tot de volgende ochtend. Overdag gaan de bewoners naar hun werk of dagbesteding. Dan is er dus ook geen begeleiding aanwezig. Als je vrij hebt is het mogelijk om te (beeld)bellen met een begeleider die ergens anders is. (Meer informatie over DigiContact)

Adres
Parklaan 33
1405 GN Bussum

Vrijwilligers

Wil jij iets betekenen voor het Akkertje en haar bewoners? We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor onze locatie! Je kunt helpen bij activiteiten zoals koken, tuinieren, wandelen, spelletjes spelen of gewoon een praatje maken. Misschien heb je zelf wel ideeën over hoe je ons kunt helpen. Lijkt dit je wat? Neem dan contact met ons op!

"We halen het beste uit elkaar"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons