Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zwolle

Eikenlaan

Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

De Eikenlaan is een kleine woonlocatie in de wijk Berkum in Zwolle. De Eikenlaan is ontstaan vanuit een ouderinitiatief. Op dit moment is er plaats voor elf bewoners die verdeeld zijn over twee groepen.

Nieuwbouw

Er gaat veel veranderen op de Eikenlaan. In de zomer van 2024 is naar verwachting de eerste fase van de nieuwbouw klaar. We bouwen aan een nieuwe locatie met 16 appartementen met daarbij twee gemeenschappelijke ruimtes. Elk appartement heeft een zitkamer met open keukentje, slaapkamer en badkamer. Als de nieuwbouw klaar is, verhuizen de huidige bewoners naar de nieuwbouw. De huidige locatie wordt dan verbouwd naar acht appartementen. In deze locatie is na de verbouwing geen gemeenschappelijke ruimte meer. Als ze dat willen kunnen bewoners gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte in de nieuwe locatie. Naar verwachting zal deze verbouwing eind 2024 klaar zijn.

Als je op de (nieuwe) Eikenlaan woont dan heb je een verstandelijke beperking. Het is geen probleem als je nog bijkomende beperkingen hebt, zoals lichte psychiatrische problemen of aan autismeverwante problematiek. Als je een zware lichamelijke beperking hebt en veel ADL-zorg nodig hebt, dan is de (nieuwe) Eikenlaan voor jou niet geschikt.

Als je op de nieuwe Eikenlaan komt te wonen dan is het belangrijk dat je een bepaalde mate van zelfstandigheid hebt. Dit betekent dat je:

  • Langere tijd alleen kunt zijn
  • Je zelf bepaalde tijd op je appartement kunt vermaken
  • Even kunt wachten op zorg
  • Zelfstandig om hulp kunt vragen
  • Jezelf voldoende kunt verzorgen of dit kunt leren

Op de Eikenlaan zijn er 's middags en 's avonds verschillende begeleiders werkzaam. 's Nachts is er een slaapdienst op de locatie. In de
ochtend is er een (assistent) begeleider aanwezig.

Adres
Eikenlaan 21
8024 CA Zwolle

Op de Eikenlaan willen we werken vanuit de volgende visie

Mensen die op de Eikenlaan wonen moeten, waar het maar kan, hun eigen leven kunnen leiden. Niet het leven dat wij voor hen bedenken, niet het leven dat hun verwanten/omgeving graag zien, maar hun eigen leven. Dat maken we mogelijk door zorg te bieden vanuit onze kernwaarden liefde, lef en meesterschap in balans.

Met lef om dingen te proberen. Door de begeleidingsmethode soms aan te passen. Door cliënten uit te dagen. Of door vaker ‘ja’ te zeggen, ook al is ‘nee’ misschien veiliger.

Meesterschap door ondersteuning op maat. We willen stevig naast mensen staan, maar we willen hun leven zo min mogelijk overnemen. Dus stimuleren we zelf kiezen, zeggenschap over het eigen leven en het ontwikkelen van hun mogelijkheden. Waar het kan zelfstandig, waar het nodig is samen.

Wij als medewerkers blijven ons aanpassen en ontwikkelen om zo te groeien in professionaliteit.

"We behandelen de cliënten met liefde en doen ons werk met toewijding"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons