Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Doetinchem

Duval Slothouwerstraat

Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking, Moeilijk verstaanbaar gedrag

Specialisme

Autisme, Epilepsie, Auditieve beperking, Visuele beperking, visuele beperking

Locatietype

Intensieve zorglocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Intensieve zorglocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Duval Slothouwerstraat is een woonlocatie in Doetinchem. De locatie heeft drie woonlagen. Boven wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Beneden is er ruimte voor bewoners met een ernstige meervoudige beperking (EMB) en moeilijk verstaanbaar gedrag. De locatie ligt in een groene wijk met veel voorzieningen.

Wonen bij Duval Slothouwerstraat boven


Op de eerste en tweede verdieping wonen twaalf mensen met een lichte verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Beide verdiepingen tellen ieder zes appartementen met een gemeenschappelijke huiskamer en groot balkon waar we met zijn allen kunnen zitten.

In je eigen appartement heb je een woon-/slaapkamer, keukenblok en een badkamer. In de gezamenlijke huiskamer kunnen we samenkomen om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of een praatje te maken. In de avond koken en eten we samen en spelen we spelletje. Je bepaalt natuurlijk zelf of je hieraan meedoet. Als je dat liever wilt, kun je op je eigen appartement koken en eten.

Ondersteuning


Overdag ga je naar je werk of naar de dagbesteding. Als je terugkomt zijn de begeleiders er.

Samen met jou en je belangenbehartigers stellen we een ondersteuningsplan op. Daarin staat welke ondersteuning je van ons krijgt. Natuurlijk geef je zelf aan wat je belangrijk vindt in je leven. Daar maken we duidelijke afspraken over. Als methode voor de ondersteuning gebruiken we Triple C. We willen jou begrijpen en ondersteunen richting zelfstandigheid.

Wonen bij Duval Slothouwerstraat beneden


Op de benedenverdieping wonen mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) en mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De inrichting is gericht op bewoners met EMB. Zo zijn er grote deuren en geen drempels. Aan het plafond hangt een tilliftsysteem.

Er wonen vijftien volwassenen, verdeeld over twee woongroepen. Beide groepen beschikken over een terras en binnen tuin.

De begeleiding is altijd aanwezig. Ze ondersteunen je zodat je steeds iets meer kunt. Ze kijken heel goed naar wat je precies kunt en nodig hebt. Wij gaan samen op zoek naar nieuwe uitdagingen voor jou en zijn heel benieuwd wat jij leuk vindt. We leren je ook nieuwe dingen. Dingen die jij leuk vindt om te doen.

Samen met andere bewoners vorm je een woongroep. In de huiskamer kun je iedere avond samen eten. Of je eet op je eigen kamer als je dat wilt. Je hebt je eigen zit-/slaapkamer, waar je bezoek kunt ontvangen en tot rust kunt komen.

Ondersteuning


Samen met jou en je belangenbehartigers stellen we een ondersteuningsplan op. Daarin staat beschreven welke ondersteuning je krijgt. Natuurlijk geef je zelf aan wat jij belangrijk vindt in het leven. Bij de ondersteuning ligt de nadruk op structuur en ontwikkeling. Net als bij de andere groepen werken we hier met de methode Triple C.

Dagbesteding


Overdag ga je naar de dagbesteding. Dit kan op de locatie of ergens anders. Op locatie creëren we een ontspannen sfeer waarbij we je uitnodigen en uitdagen om activiteiten te doen. Veel activiteiten gebeuren in groepsverband, zoals bewegen, en sommigen activiteiten doe je alleen.
De activiteiten zijn leuk en inspirerend. Denk hierbij aan snoezelen, muziek en basale zintuiglijke stimulatie.

Adres
Duval Slothouwerstraat 27-02
7009 JS Doetinchem

Omgeving en activiteiten

Duval Slothouwerstraat ligt in een groene wijk. Winkelcentrum, supermarkt, zwembad en bos zijn op loopafstand. Sommige bewoners gaan daar alleen naartoe. Met andere bewoners gaat een begeleider mee.  De bewoners vieren samen elkaars verjaardagen n en gaan soms naar dezelfde activiteitenclubs.

"Op beide groepen is het gezellig"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons