Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Gorinchem

De Wijnkoper

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Locatietype

Logeren en opvang, Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Studio, Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we u helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

De Wijnkoper in Gorinchem is een woonlocatie en een logeerhuis voor jonge mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB).

Wonen bij de Wijnkoper

Ben jij een jongere/jong volwassene tussen 16 en 25 jaar met een WLZ indicatie? Zoek je een fijne plek om beschermd te wonen, je te ontwikkelen en te leren? En wil je dat professionele begeleiders je daarbij ondersteunen? Dat kan bij Philadelphia de Wijnkoper. Je woont in een eigen studio met zit/slaapkamer, douche en keukentje. In de gezamenlijke woonkamer kun je met je huisgenoten gezamenlijk eten, gezellige activiteiten doen of gewoon samen ontspannen. Ben je nieuwsgierig en wil je eens komen kijken? Je bent van harte welkom!

Bij de Wijnkoper wonen ca. 12 jongeren en jongvolwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking, ASS of een vergelijkbare ondersteuningsvraag. We werken met jou aan je persoonlijke ontwikkeling. Zodat je zelf kunt doen wat je bij ons leert. En zoveel mogelijk kunt meedoen in de maatschappij. We werken met jou aan een goed netwerk van familie en vrienden.

Twee groepen

We hebben twee groepen met ieder een eigen ondersteuningsvraag. De groepen ontmoeten elkaar in hun eigen gezamenlijke woonkamer. In de ene groep is samen doen en huiselijkheid het meest belangrijk. Samen eten, koken, sporten, een spelletje, kletsen. Samen ontdekken we waar je goed in bent en wat je wilt leren. Praktisch en in de omgang met anderen. Zo kun je trots zijn op wie je bent en wat je bereikt hebt.

In de andere groep werken we aan zelfstandig wonen. Zoals stap voor stap je financiën op orde krijgen, zelf boodschappen halen en koken, je appartement bijhouden, school, dagbesteding of werk. En natuurlijk werken aan een goed contact met familie en vrienden. Begeleiding zal dan vaker op je appartement plaatsvinden. Maar ook kun je elkaar en de begeleiding opzoeken in de gezamenlijke woonkamer. Hier kunnen we samen eten, muziek maken of een
film kijken.

Over de begeleiding

Als bij de Wijnkoper woont heb je ook een daginvulling. Je gaat naar school, je hebt dagbesteding of een baan. Op doordeweekse dagen is de begeleiding vanaf 14u aanwezig. Iedere nacht is er een slaapdienst en een ochtenddienst tot 10.30u. In het weekend is er de hele dag begeleiding.

Over de ligging

De Wijnkoper ligt in een rustige wijk met een winkelcentrum om de hoek. Aan de achterkant van de locatie is een groot park met een kinderboerderij.

Dagbesteding Onder^dak

Op deze locatie is ook dagbesteding Onder^dak gevestigd. Hier wordt dagelijks aan volwassen cliënten een gezellig en betekenisvol dagprogramma aangeboden met verschillende activiteiten onder deskundige begeleiding.

Kort verblijf / logeren

Vind je het leuk om af en toe te gaan logeren? Je kunt een nachtje, een weekend of doordeweeks logeren, of een combinatie daarvan. Alleen overdag komen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld op woensdagmiddag of op zaterdag. Als jij je wensen aangeeft, kijken wij wat er mogelijk is voor jou op onze locatie.

Logeren in een logeerhuis is leuk! Je ontmoet leeftijdsgenoten en we ondernemen vanalles. Spelletjes, voetballen en knutselen. We hebben een gezellige woonkamer en een mooie grote ontmoetingsruimte waar we allerlei activiteiten doen. Er is een fijne tuin met een trampoline en een schommel waar je kunt spelen. Behalve het openbaar vervoer en een winkelcentrum zijn er ook een park en kinderboerderij op loopafstand van de locatie

Leren en ontwikkelen

Wil je ontdekken hoe het is om je eigen plek te hebben, en zo veel mogelijk zelf te kunnen? Want door te oefenen met logeren, leer je stap voor stap wat bij jou past. We hebben aandacht voor jou. Samen ontdekken we waar jij al goed in bent. En wat je nog wilt leren. En je ouders, die weten dat jij in goede handen bent. We houden goed contact met jouw ouders. Want zij kennen jou natuurlijk het beste. We vertellen aan je ouders hoe het met jou gaat. Soms gebruiken we daarvoor een logeerschrift. In het logeerschrift schrijven je ouders en wij op hoe het met jou gaat. Misschien schrijf of teken je er zelf ook wat in, want dat vinden wij belangrijk, dat jij zelf vertelt wat we mogen opschrijven.

Voor wie?

Het is een gezellige locatie voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 10 tot en met 25 jaar. De logees hebben een licht tot matig verstandelijke beperking, ASS of een vergelijkbare ondersteuningsvraag. Als de kinderen/jongeren uit school komen is er begeleiding (vanaf 14.00) en er is een slaapdienst. Kinderen en jongeren die komen logeren, maken gebruik van één van de kamers die op andere dagen door een ander gebruikt kunnen worden.

Heb je een WLZ indicatie of PGB? Dan kunnen we samen kijken of ons logeerhuis iets voor jou is. Wil je hier meer over weten? Neem contact op het het cliëntbureau van Philadelphia via 0800- 0830.

Adres
Wijnkoperstraat 78
4204 HK Gorinchem

Activiteiten

Met elkaar maken we van iedere dag een bijzondere dag. Voor een deel is dat natuurlijk net zoals thuis: klaarmaken voor de dag zoals aankleden, ontbijt, lunch, avondeten met elkaar. Tussendoor doen we activiteiten met elkaar, zoals een spelletje, buiten spelen, een potje voetbal of wandelen, iets bakken, of naar de speeltuin. Natuurlijk net wat passend is. We gaan ook wel eens naar de kinderboerderij hier vlakbij of naar het park of een zwembad. Fijn als je meedenkt en vertelt wat jij graag wilt doen! Een keer in de maand komt er een snoezelwagen, dat is ook altijd een mooie belevenis. Voor grotere activiteiten of dagjes uit kan een eigen bijdrage worden gevraagd. We vinden het belangrijk om dingen samen te doen. Maar natuurlijk doe je een deel van de dag ook lekker wat je zelf fijn vindt. Wij kunnen jou daar ook bij helpen.

"Even een filmpje kijken, spelen, rustig zitten, net wat jij wil"
-

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons