Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Warande

De Warande

Kinderboerderij ‘de Warande is een plek voor dagbesteding en een leerwerktraject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Huizen. De Warande staat voor goede zorg en aandacht voor mens en dier. De Warande beheert en kinder-/zorgboerderij met een Natuur en Milieu Educatiecentrum in Huizer Stadspark.

Werken bij de Warande

De boerderij is een fijne werkplek waar veel te doen, te zien en te beleven valt. Het is ook een mooie plek om te leren om bijvoorbeeld te groeien in zelfvertrouwen, zelfstandig taken uit te voeren, verschillende vaardigheden ontwikkelen en contacten opbouwen met andere mensen. Ook leer je omgaan met dieren en de verzorging daarvan. We kijken naar wat je aan kan en wat je wil/nodig hebt. Ons streven is dat iedereen aan het einde van de dag een lekkere dag gewerkt heeft, het gezellig heeft gehad en ontspannen naar huis mag gaan.

De werkzaamheden

In het werk op de boerderij staat de dierverzorging centraal. Dit houdt het volgende in:

  • het voeren van de dieren (schapen, geiten, pony's, varkens, het pluimvee, konijnen, cavia's, volièrevogels, de poes)
  • het verzorgen van hun huisvesting
  • Borstelen of even knuffelen met de dieren
  • Onderhoud van het erf (vegen, opruimen, planten verzorgen, hekken schoonmaken)
  • Huishoudelijke activiteiten (opruimen en schoonmaak van sanitair/keuken/kantine, de recreatie/ educatieve ruimte)
  • Verkoop van koffie, thee, limonade en allerlei lekkers maar ook eieren, honing en andere producten (bijvoorbeeld handgemaakte cadeautjes)
  • Creatieve activiteiten (producten maken voor de verkoop)
  • Werkzaamheden rondom educatieve en seizoensgebonden activiteiten
  • Werken in de moestuin en het verwerken van groenten/bloemen

De specifieke werkzaamheden per deelnemer zijn afhankelijk van zijn/haar profiel.

De werktijden

Van maandag tot en met vrijdag is er per dagdeel plaats voor tien deelnemers. De werktijden zijn van 9.00 - 16.00 uur. Tussen 12.30 uur en 13.15 uur lunchen we met elkaar in de gezellige kantine met dakterras.

Kinderboerderij ‘de Warande’

Per augustus 2017 bieden we dagbesteding op de Warande. Dit wordt gedaan door ervaren begeleiders. In overleg met jou kijken we welke activiteiten bij je passen en welke begeleiding je nodig hebt om een fijne, veilige en leerzame werkplek te hebben. De (ondersteunings)afspraken worden vastgelegd in een persoonlijk plan. Hierbij houden we rekening met jouw mogelijkheden en interesses. Er is ook een dagprogramma en een activiteitenplanning. Elke dag weer staan samenwerking, werkplezier, ontwikkeling optimaliseren en motivatie centraal. Actief bezig zijn in een natuurlijke en geborgen omgeving is ons streven.

De stichting

De stichting heeft als doel om een plek te bieden waar veel te den is. Waar men kan leren over de verzorging van de dieren, de natuur en onze leefomgeving. Ook de zorg om die in stand te houden.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina