Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Arnhem

De Verbinding

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking, Ouders met een verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Psychische problematiek, Psychiatrische problematiek, Ouders met een beperking

Locatietype

Ontmoetingsplek, Ambulante begeleiding, Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid

Woonvorm

Appartement

Contact opties

Hoe kunnen we u helpen?

Aanmelden voor deze locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

'De Verbinding' bestaat uit twee kleinschalige locaties in Arnhem. We bieden hier een aangepast aanbod aan 24-uurs Zorg & Wonen bieden. Wij ondersteunen mensen met een lichte (verstandelijke) beperking met eventueel bijkomende problematiek (psychisch, autisme, ADHD/ADD milde verslavingsproblematiek, soms met een forensische indicatie).

Twee locaties

De locatie Eimerssingel bevindt zich in een appartementengebouw met 16 woningen waar ook ambulante cliënten wonen. Er is een gezamenlijke huiskamer waar je terecht kunt voor het koffie-uurtje, de kookclub of om gewoon even anderen te zien en te spreken. Op afspraak kun je hier ook je begeleider spreken.

De locatie Stoomvaart bestaat uit in 4 kleine appartement-complexen van 4 tot 6 appartementen in dezelfde straat/buurt. Hier wonen ook ambulante cliënten. Ook hier is een gezamenlijke huiskamer waar je terecht kunt voor het koffie-uurtje, de kookclub of een gesprek met je begeleider. Hier zijn weinig tot geen gezamenlijke activiteiten. Bewoners zoeken elkaar op als ze daar behoefte aan hebben.

Ondersteuning

Je krijgt ondersteuning van een klein team vaste medewerkers. Je ziet dus vaak dezelfde gezichten. De begeleiding is erop gericht dat jij zo zelfstandig mogelijk je leven kan inrichten. De ene keer komen we bij jou thuis. Maar in de huiskamer afspreken is ook mogelijk. Samen kijken we welke ondersteuning je nodig hebt. Of wat je graag wilt ondernemen of bereiken. De begeleiding is elke dag ongeveer 8 uur aanwezig, maar we kunnen ook samen een afspraak maken. De rest van de dag en nacht kan je altijd DigiContact bellen voor vragen, als je niet kan wachten tot je begeleider er weer is.

DigiContact

Met DigiContact kun je 24 uur per dag en zeven dagen per week beeldbellen met een begeleider via de computer, laptop of iPad. De begeleider heeft toegang tot jouw dossier en helpt je direct op weg. Je hoeft dan niet te wachten tot je vaste begeleider weer komt als je ergens mee zit. Een begeleider van DigiContact kan jou ook bellen op afspraak. Of je bijvoorbeeld herinneren aan het innemen van medicijnen of afspraken.

Ambulante begeleiding

Soms zien we bij iemand dat het zo goed gaat dat je een nieuwe stap naar zelfstandigheid kan maken. Dan kun je overstappen naar ambulant wonen. Wij werken samen met de collega's van het Team Ambulant Arnhem en zij werken deels vanuit dezelfde locaties. Een overstap is dan makkelijk gemaakt, terwijl je gewoon in je eigen appartement kan blijven wonen. Het is ook mogelijk om naar een andere woning te verhuizen en daarbij dezelfde ambulante begeleiding te behouden.

Adres
Eimerssingel-West 45
6832 EW Arnhem

"Mensen met een beperking ondersteunen om prettig te leven"

Hier vind je ons