Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Brakel

De Regenboog Brakel

Doelgroep

LVB, VB

Specialisme

Autisme, Epilepsie, Lichamelijke beperking

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Belevingstuin, Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Wat bieden wij

In het rustige dorp Brakel ligt woonlocatie 'De Regenboog'. Op 'De Regenboog' wonen 20 bewoners met een verstandelijke beperking. De leeftijden variëren van 20 jaar tot 65 jaar. De Regenboog bestaat uit 3 groepen: De Rots, De Duif en De Ark (recente nieuwbouw). Elke groep heeft een eigen gezamenlijke keuken waar dagelijks vers gekookt wordt en een woonkamer waar we gezamenlijk eten en koffie drinken. Elke bewoner heeft een appartement met eigen badkamer en toilet. Ook hebben we een gezamenlijke (snoezel) badkamer, waar meerdere keren per dag gebruik van gemaakt wordt.

De Regenboog is ontstaan vanuit een ouderinitiatief. Dat kun je merken door de sterkte onderlinge band die er is tussen bewoners, verwanten en begeleiding. Er is een warme en betrokken sfeer. Bekijk hier de locatiefilm.

Identiteit

Onze christelijke identiteit is belangrijk bij 'De Regenboog'. We bidden en danken samen rond het eten, we zingen met elkaar christelijke liederen en lezen uit de Bijbel. De begeleiders die op 'De Regenboog' werken, zijn (meelevend)lid van een kerk. De zondag houden we op de Regenboog vrij om met elkaar naar de kerk te gaan. Ook dit wordt ondersteunt door vrijwilligers die met de bewoners 2 keer per zondag naar de kerk gaan. Verder werken we samen met stichting 'Woonvorm de Regenboog' en vereniging 'Op Weg Met De Ander'. Zij ondersteunen ons bij de geloofsbeleving binnen de locatie.

Omgeving

In de buurt van de Regenboog bevindt zich een mooie omgeving waar we dagelijks met de bewoners wandelen en fietsen. Ook bevindt zich op 100 meter afstand een supermarkt waar de bewoners zelfstandig met behulp van begeleiding, hun dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Adres
Molenkamp 24
5306 GM Brakel

Vrijwilligers

De Regenboog wordt gesteund door veel vrijwilligers vanuit de kerk of uit de buurt. Dit biedt de bewoners de kans om mee te doen aan hobby's, verenigingen, club etc. Ook komen de vrijwilligers regelmatig om gezellige dingen te doen op de locatie zoals wandelen, spelletjes, beweging etc.

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons