Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Kloostertuin

De Kloostertuin

De Kloostertuin is een woonlocatie in Heerlen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (LVB). De Kloostertuin is gelegen in het kloostercomplex Huize de Berg.

Begeleid wonen bij de Kloostertuin in Heerlen

De 22 studio's zijn verdeeld over de eerste verdieping van het klooster. Iedere studio heeft een woon/slaapkamer, eigen badkamer en een pantry. De grote varieert van 30m2 tot 55m2. Op de locatie zijn 4 gemeenschappelijke woonkamers met veel licht en vaak in openheid verbonden met de verkeersruimtes. Hier ontmoeten de bewoners elkaar en eten ze samen. Sommige bewoners helpen bij het koken.

De bewoners zijn momenteel in de leeftijd van 50 jaar en ouder. Vanuit een woon/tuinkamer is er een verbinding naar een tuin van maar liefst 625m2 exclusief voor onze bewoners. Dit wordt een plek waar een ieder zich thuis voelt en gericht is op beleving. In het (kleine) beheer en onderhoud van deze tuin zijn bewoners van harte welkom hier een bijdrage aan te leveren. 's Avonds spelen de bewoners spelletjes of kijken ze naar de televisie. Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om in de eigen studio te eten en te ontspannen. De begeleiding, die 24 uur aanwezig is, helpt waar nodig en biedt ondersteuning op maat. De Kloostertuin is een gezellige locatie waar de begeleiding dichtbij de bewoners staat, maar loslaat daar waar dat mogelijk is.

Dagbesteding

Overdag is iedereen naar het werk of de dagbesteding. Deze bieden we intern aan, maar externe dagbesteding volgen is ook mogelijk.

Van veel gemakken voorzien

Aan de achterkant van het pand kun je in de eigen tuin en het aangrenzende park heerlijk genieten van de rust. Wanneer je het pand aan de voorkant verlaat sta je binnen 5 min in het centrum van Heerlen met alle voorzieningen in de buurt. Ook bestaat de mogelijkheid om één keer per week boodschappen aan huis te laten leveren. Het is mogelijk om op de locatie gebruik te maken van: fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, pedicure en een thuiskapper.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina