Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zwolle

De Boeier

Doelgroep

Ouderen, Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Psychische problematiek, Psychiatrische problematiek, Epilepsie

Locatietype

Logeren en opvang, Woonlocatie, Werk en dagbesteding

Faciliteiten

Snoezelruimte, Parkeergelegenheid, Lift, Activiteitencentrum

Woonvorm

Appartement, Studio, Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Aan de rand van Zwolle in de wijk Aa-landen ligt woonlocatie de Boeier. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB) en licht verstandelijke beperking (LVB), een deel van de bewoners is al wat ouder qua leeftijd. Wij kunnen hier ook naar de dagbesteding.

Wonen bij de Boeier

In Zwolle is het fijn wonen, je loopt binnen 5 minuten naar de Waa, een meertje met daaromheen weilanden en groen. Je kunt daar heerlijk wandelen. Locatie de Boeier heeft vier woningen waar totaal 31 bewoners wonen en er is een logeerplek. Per woning is er een gemeenschappelijke woonkamer waar we kunnen koffie drinken en waar gekookt wordt. Er is een dagbestedingsruimte en ook is er een snoezelbadkamer en een sportruimte. Er is een binnentuin en om de locatie ligt een tuin. We hebben allemaal een eigen woon-slaapkamer (A en B kant) of appartement (C kant). De woon-slaapkamers hebben een keukenblok, badkamer en een terras of balkon.
De appartementen bestaan uit een halletje, woonkamer met keukenblok met geïntegreerde koelkast, soms een elektrische kookplaat, slaapkamer, badkamer, meterkast, een terras of balkon.

Een gewoon leven, een eigen leven

We worden als bewoners begeleid vanuit de kernwaarden die horen bij de lvb en de ouderen visie: Jezelf zijn, zelf keuzes maken, sociale contacten hebben, prettig in je lijf zitten, gezien en gehoord worden, meedoen in de maatschappij, altijd gesteund worden.
Er wordt uit gegaan van individuele mogelijkheden en behoeften en de begeleiding en dagindeling worden hierop af gestemd, familie en vrijwilligers worden zo veel als mogelijk betrokken. Zo halen we het beste uit elkaar.

Dagbesteding locatie de Boeier

Voor de ouder wordende bewoners binnen de Boeier of cliënten die elders wonen wordt binnen woonlocatie de Boeier dagbesteding geboden. Omdat de oudere bewoners vaak al een werkzaam leven achter de rug hebben is het motto:
Niets moet, alles mag !
Binnen de dagbesteding op locatie Boeier wordt zinvolle betekenis gegeven aan de dag door middel van ontmoeten, welzijn, welbevinden, beleving en ervaren. In de dagbestedingsruimte de Steg en in één van de huiskamers van de locatie worden van allerlei belevingsgerichte activiteiten aangeboden, zowel individueel als samen. Denk aan bijvoorbeeld wandelen, creatieve activiteiten, tuinieren, krant lezen en muziek luisteren.

Rechtstreeks contact

de Boeier algemeen – 038 45 36 973
de Boeier team A – 06 11 25 41 07
de Boeier team B – 06 11 23 50 34
de Boeier C1 – 06 15 15 07 26
de Boeier C2 – 06 15 68 02 40
de Boeier dagbesteding de Steg – 06 25 26 07 82

Adres
Rijnlaan 177
8032 MX Zwolle

Vrijwilligers

Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de locatie. Zij ondersteunen de begeleiding door bijvoorbeeld de was te strijken of te helpen bij activiteiten van dagbesteding. Daarnaast doen ze gezellige dingen met ons als voorlezen, wandelen en fietsen.

"We vinden het fijn als er een warme gemoedelijke sfeer is"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons