Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Amsterdam

Buiksloterham

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Psychische problematiek, Psychiatrische problematiek, psychische problematiek

Locatietype

Ambulante begeleiding, Woonlocatie, Werk en dagbesteding

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Ambulante begeleiding, Werk en dagbesteding, Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Buiksloterham is een woonlocatie in Amsterdam Noord voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Je woont in jouw eigen appartement en je krijgt de begeleiding die bij jou past. Jouw eigen coach komt namelijk langs op afspraak. Dit kan overdag zijn en/of ’s avonds. Als je 's nachts een begeleider wilt spreken, bel je met DigiContact. Daarnaast is er vast ook wel een aardige buurman of buurvrouw die je kan helpen. Samen met jouw coach kijk je hoe je dit het best kunt regelen.

Woning

Elke bewoner heeft een eigen appartement. De appartementen hebben een keuken, een badkamer een woonkamer en een aparte slaapkamer. De appartementen zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Op de begane grond zijn er ontmoetingsruimtes. Hier vind je bijvoorbeeld de wasbar. Hier kun je samen met jouw buren een kopje koffie drinken. Of ’s avonds gezamenlijk eten. En in de buurtschuur kun je je fiets laten maken. Of het zelf doen met wat hulp.

Omschrijving

In de drie woontorens van Buiksloterham wonen niet alleen bewoners van Philadelphia, maar ook andere huurders. Iedereen hoort er bij en mensen zijn goede buren van elkaar. Je kunt meewerken om een goede plek van de buurt te maken waar iedereen wil zijn en zich welkom voelt.

In Buiksloterham wordt er gezocht naar nieuwe manieren van samenleven en werken, waarin iedereen rekening houdt met elkaar en met de natuur. Zo kan je je was (laten) doen in de gemeenschappelijke wasmachineruimtes en is er een reparatieservice voor kleding en fietsen. We kijken ook we hoe we materialen, energie en water opnieuw kunnen gebruiken. En we willen ervoor zorgen dat het voor iedereen plezierig is om hier te werken en te wonen.

Heb jij nog ideeën/talenten om iets te ontwikkelen wat bij jou past? Misschien zie je jezelf al in de ontmoetingsruimtes werken, een plek waar jij je talenten inzet. Zodat je aan het eind van de dag blij weer naar huis gaat.

Voor wie is deze locatie

Jij hebt een lichte verstandelijke beperking. Jij bent vrij zelfstandig en mobiel. Jij kan bijvoorbeeld zelfstandig reizen naar je werk of dagbesteding, met de fiets of het openbaar vervoer. Jij voelt je prettig alleen in jouw woning. Ook heb je je eigen bezigheden.

Adres
Distelweg 407
1031 HD Amsterdam

Samen eten

Toen ik hier een maand woonde kwam coach Nanda met het idee om een kookclubje op te richten. Maar daar was heel weinig animo voor. Toen heb ik in de appgroep gegooid dat ik ging koken en vroeg ik wie er zin had om mee te eten. Dat had ik niet afgestemd met de begeleiding, dit was gewoon mijn initiatief. In eerste instantie was het alleen voor de mensen uit mijn toren, later heb ik ook mensen uit de andere torens benaderd. Ik ben dit begonnen omdat iedereen moet eten en om mensen aan elkaar te verbinden. Buren kunnen eten bij mij afhalen, maar we eten ook samen in de centrale ruimte.

"In deze inclusieve wijk wordt niemand uitgesloten"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons