Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Almere

Borneo

Doelgroep

Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Psychische problematiek

Locatietype

Ontmoetingsplek, Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Appartement, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Borneostraat is een woonlocatie in Almere-Buiten. Hier wonen 36 (voornamelijk jonge) mensen met een verstandelijke beperking (VB). Ouders en familie spelen hier een belangrijke rol.

Wonen bij Borneostraat

In de Borneostraat woon je in een ruim appartement van 50 m2. Je hebt een slaapkamer, woonkamer met keukengedeelte, badkamer en berging. Je woont hier op een verdieping samen met buren die dezelfde dingen willen leren. Overdag is iedereen naar zijn werk of naar de dagbesteding. Er is 24/7 begeleiding aanwezig en als het nodig is, kan op locatie dagbesteding aangeboden worden. De locatie is voorzien van zorgdomotica. Ook werken we met andere technologische tools. We zijn een innovatieve locatie.

Dit is ons (t)huis

Op de Borneostraat wordt gewerkt vanuit de visie 'Mooi Leven'. De Borneostraat is de eerste locatie van Philadelphia met het 'Mooi Leven'-concept. Bewoners, familie, begeleiders en vrijwilligers leren hier met en van elkaar over andere manieren van zorg en ondersteuning geven. Die kennis delen we ook met andere mensen en locaties.

Op onze locatie werken bewoners, familie, begeleiders en vrijwilligers zo informeel mogelijk samen om het beste uit jou te halen. Je kunt – wanneer je dat wilt - een bijdrage leveren op basis van jouw tag je zorg voor het leven van je kind en neem je de verantwoordelijkheid om samen met de begeleiders wensen te realiseren. Je doet (naar vermogen) actief mee, ondersteunt, maar werkt vooral als een team samen met begeleiders en organiseert of draagt bij aan activiteiten. Begeleiders zijn hier vooral coach, en ze werken voor bewoners en ouders.

Adres
Borneostraat 2
1335 JP Almere

(T)huis' in de wijk

Op de begane grond is een ontmoetingsplek voor de buurt. Het is een plek waar je bewoners, familie en buurtgenoten treft. Op de Borneostraat en in de ontmoetingsruimte organiseren we allerlei activiteiten. Je kunt hier bijvoorbeeld samen (leren) koken, zingen in een koor, meedoen met de wandelclub , of meewerken in het pop-up pannenkoekenrestaurant. Ook hebben we een moestuin in de buurt. De ruimte is te huur voor vergaderingen of (kook)workshops.

"We willen graag dat iedereen die op onze locatie komt zich hier thuis voelt en een gemeenschapsgevoel ervaart"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons