Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Weesp

Achtergracht

Doelgroep

Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Epilepsie

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Een speciale plek om te wonen

Welkom bij de Achtergracht in Weesp. Een oud en karakteristiek en een bijzonder pand. Hier wonen negen bewoners. Ieder achter zijn eigen voordeur. Familie, vrienden, vrijwilligers en buurtbewoners zijn altijd welkom. Om met ons te genieten van gezellige spelletjes, knutselactiviteiten, ontspannende wandelingen of gewoon een goed gesprek. De vrijheid om gewoon in en uit te lopen vinden we fijn. Dit geeft een gevoel van eigenheid. Maar de ware magie ligt in het samen doen en samen delen. Zoals gezamenlijk koken, het doen van huishoudelijke taken, het voeren van serieuze en grappige gesprekken. Wij leven samen met een lach en een traan. Dit alles maakt onze Achtergracht een speciale plek om te wonen.


Adres
Achtergracht 15
1381 BK Weesp

Welkom!

Achtergracht is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Hoofdstraat in Weesp. Als je net op jezelf woont, is dit de perfecte plek voor jou. Je hebt namelijk je eigen appartement in een mooi oud gebouw. Samen met jouw acht directe buren deel je de keuken en het terras. Ook doen we op de Achtergracht veel samen. We doen samen de boodschappen en we koken met elkaar voor de hele groep. Ons kleine team met vaste coaches ondersteunt je om voor jezelf te zorgen. Zij helpen je met het starten van de ochtend. Ze helpen je met koken. En slapen ’s nachts op het steunpunt. Ook onze buren in de straat helpen graag een handje. Zo kunnen ze met je mee als je ergens heen gaat. Ze helpen met knutselactiviteiten. Of maken graag een wandeling met je tijdens de avond-4-daagse.

DigiContact

En heb je een vraag waar je snel een antwoord op wilt? Of er gebeurt iets onverwachts: je wilt met iemand praten maar jouw vaste coach is niet beschikbaar. Voor die momenten is er DigiContact. Je maakt verbinding met DigiContact met één klik op je laptop, iPad of telefoon. Dan komt er een coach in beeld die jou kan helpen. Op afstand maar toch dichtbij. Je kunt beeldbellen op afspraak. Of gewoon op het moment dat het jou uitkomt. En het maakt niet uit waarover je wilt praten. DigiContact is er voor jou.

Woning

Elke bewoner heeft een eigen appartement. De appartementen hebben een badkamer en een woon/slaapgedeelte. En het leuke is, geen een appartement is hetzelfde. Daarnaast is er een gezamenlijke keuken en woonkamer. Ook is er een ruimte waar wasmachines en drogers staan. En er is een gezellig terras waar je heerlijk buiten kan zitten en genieten van de zon.

Voor wie is deze plek?
Jij hebt een verstandelijke beperking. Jij kan redelijk voor jezelf zorgen en bent mobiel. Jij kan bijvoorbeeld zelf reizen naar werk of dagbesteding, met de fiets of het openbaar vervoer. Jij voelt je prettig alleen in jouw woning. Ook heb je je eigen bezigheden.

"Perfect als je wel het stadsgevoel wilt hebben, maar dan zonder grote groepen mensen."

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Omgeving

De Achtergracht ligt midden in het centrum van Weesp. Mensen noemen Weesp ook weleens klein Amsterdam. Door de oude gebouwen, grachten en kleine winkeltjes lijkt het op Amsterdam. Maar in Weesp is het een stuk rustiger. Perfect als je wel het stadsgevoel wilt hebben, maar dan zonder grote groepen mensen. Je kan er heerlijk fietsen en wandelen. In het centrum vind je verschillende winkels, van kledingzaak tot supermarkt. En natuurlijk de nodige cafeetjes en restaurants. Er is een kerk op loopafstand van het gebouw. Dichtbij is een park waar je heerlijk kan wandelen.

Hier vind je ons