De Ridderstede is een woonlocatie in Houten. Bij De Ridderstede wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (LVB / VB), verdeeld over twee groepen. Er zijn 15 appartementen.

Zelfstandig begeleid wonen bij Ridderstede in Houten

Bij De Ridderstede heeft iedere bewoner een eigen appartement. De appartementen zijn verdeeld over twee etages. De bewoners op de benedenverdieping worden ondersteund bij de algemene dagelijkse levensbehoeften. Er is een plafondliftsysteem aanwezig.

Persoonlijke begeleiding bij Ridderstede

Voor een aantal bewoners is er twee dagen per week interne dagbesteding. Deze is gericht op een prettige daginvulling in de vorm van knutselen, bakken, schilderen en het onderhouden van de moestuinbakken. De bewoners die meer zelfredzaam zijn gaan vaak vier tot vijf dagen per week naar werk of dagbesteding. Daarnaast worden ze persoonlijk en collectieve begeleid. In de gemeenschappelijke ruimtes drinken we koffie en thee. Hier kan je elkaar ontmoeten. Ook eten we hier vaak samen.

Genieten op een bankje bij de vijver

We wonen in een rustige woonwijk van Houten. We kennen onze buren goed en hebben hier veel contact mee. Je huis heeft uitzicht op het park. Als het mooi weer is, gaan we vaak wandelen. Bij de vijver staan bankjes waar we fijn kunnen zitten en genieten van de mooie bloemen.

asdas

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.