Borneostraat is een woonlocatie in Almere-Buiten. Hier wonen 36 (voornamelijk jonge) mensen met een verstandelijke beperking (VB). Ouders en familie spelen hier een belangrijke rol.

Wonen bij Borneostraat

In de Borneostraat woon je in een ruim appartement van 50 m2. Je hebt een slaapkamer, woonkamer met keukengedeelte, badkamer en berging. Je woont hier op een verdieping samen met buren die dezelfde dingen willen leren. Overdag is iedereen naar zijn werk of naar de dagbesteding. Er is 24/7 begeleiding aanwezig en als het nodig is, kan op locatie dagbesteding aangeboden worden. De locatie is voorzien van zorgdomotica. Ook werken we met andere technologische tools. We zijn een innovatieve locatie.

Dit is ons (t)huis

Op de Borneostraat wordt gewerkt vanuit de visie 'Mooi Leven'. De Borneostraat is de eerste locatie van Philadelphia met het 'Mooi Leven'-concept. Bewoners, familie, begeleiders en vrijwilligers leren hier met en van elkaar over andere manieren van zorg en ondersteuning geven. Die kennis delen we ook met andere mensen en locaties.

Op onze locatie werken bewoners, familie, begeleiders en vrijwilligers zo informeel mogelijk samen om het beste uit jou te halen. Je kunt – wanneer je dat wilt - een bijdrage leveren op basis van jouw talenten en wensen. Als bewoner heb je contact met je buren en doe je mee. Als ouders/ familie draag je zorg voor het leven van je kind en neem je de verantwoordelijkheid om samen met de begeleiders wensen te realiseren. Je doet (naar vermogen) actief mee, ondersteunt, maar werkt vooral als een team samen met begeleiders en organiseert of draagt bij aan activiteiten. Begeleiders zijn hier vooral coach, en ze werken voor bewoners en ouders.

We willen graag dat iedereen die op onze locatie komt zich hier thuis voelt en een gemeenschapsgevoel ervaart.

(T)huis' in de wijk

Op de begane grond is een ontmoetingsplek voor de buurt. Het is een plek waar je bewoners, familie en buurtgenoten treft. Op de Borneostraat en in de ontmoetingsruimte organiseren we allerlei activiteiten. Je kunt hier bijvoorbeeld samen (leren) koken, zingen in een koor, meedoen met de wandelclub , of meewerken in het pop-up pannenkoekenrestaurant. Ook hebben we een moestuin in de buurt. De ruimte is te huur voor vergaderingen of (kook)workshops.

Borneo

Woonlocatie, Ontmoetingsplek
Borneostraat 2
1335 JP Almere
Doelgroep

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Ontmoetingsplek

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

Ligging

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List