Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Rozenkranskerk

Kom zelfstandig begeleid wonen bij de Rozenkrans in Schijndel

Woon jij nog thuis en wil je graag zelfstandig begeleid wonen op een bijzondere locatie? Of wil je liever niet in een groep wonen maar ook weer niet helemaal alleen? Dan is een appartement of studio bij De Rozenkrans echt iets voor jou!

De oude kerk is verbouwd tot 33 woonplekken. Sinds juni 2021 zijn de eerste bewoners komen wonen op deze unieke locatie. De Rozenkrans ligt midden in het dorp, dus alles is lekker dichtbij. Tegelijk is het een fijne, rustige plek om begeleid te wonen of om dagbesteding te volgen.

Ben je geïnteresseerd in Wonen of Werken bij de Rozenkrans? Neem dan contact met ons op.

Meer over begeleid wonen bij de Rozenkrans

Het leuke van de Rozenkrans is dat er een leuke mix woont van jong en oud. Op de begane grond zijn er acht appartementen voor bewoners die wat ouder zijn en meer hulp nodig hebben.

Ben je jonger en kun je vrij zelfstandig wonen, dan woon je op de eerste (elf appartementen / studio's) of tweede verdieping (dertien appartementen / studio's). Hier richten we ons op het zelfstandig begeleid wonen. De begeleider helpt en ondersteunt je als dat nodig is. Hij /zij helpt je ook om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken wat jouw talenten zijn. Dat noemen we nou zelfstandig begeleid wonen!

We bespreken met jou wat voor jou de beste plek is en welke begeleiding je nodig hebt. Overdag is er begeleiding aanwezig en ’s nachts een slaapwacht. Ook kun je ondersteuning krijgen via DigiContact. Weet je wat fijn is? Als je na een tijdje meer of andere hulp nodig hebt, dan kan dat.

Rozenkrans: Samen met je medebewoners wonen op een unieke plek in het hart van Schijndel.

Bij het wonen in de Rozenkrans staan duurzaamheid en ‘het samen doen’ centraal. Iedere bewoner telt mee. Je bent onderdeel van de wijk. Iedereen zet zijn eigen talenten in. Er wordt niet gekeken naar je beperking, maar naar wie je bent. Iedereen telt mee en kan en mag meedoen!

Op de begane grond is een dagbestedings- en ontmoetingsruimte. Daar is van alles te doen. Hier kun je zowel medebewoners ontmoeten als mensen uit de buurt die daar komen voor een kopje koffie of een praatje. Hier kan jij jouw talenten inzetten, ontdekken en verder ontwikkelen. In de ruimtes worden door en met de bewoners toffe activiteiten georganiseerd.

De Rozenkrans ligt centraal. Er is een bushalte voor de deur. Zo ben je snel in Den Bosch of Eindhoven. Rondom de kerk liggen verschillende winkels. Zoals een bakker, cafetaria, kapper en een supermarkt.

Maartje Knippels is bereikbaar voor al je vragen over wonen in de Rozenkrans kerk in Schijndel. Stuur een appje of bel haar op nummer: (06) 10 33 13 46. Of via de mail m.knippels@philadelphia.nl.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=PsV1NbemlNg

Wil je komen kijken of meer informatie over begeleid wonen in Schijndel?

Heb je een indicatie met een VG of GGZ grondslag? Aarzel dan niet en bel ons op het nummer 0800-0830. Maak een afspraak voor meer informatie. Kijk hier als je de voortgang van de verbouwing wilt volgen.