Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verkiezingstelefoon & live-uitzending over de Europese verkiezingen voor en door mensen met een verstandelijke beperking

“Zodat je goed een keuze kunt maken”

Stemmen is voor veel mensen een belangrijk moment. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoe stem je eigenlijk en mag mijn begeleider mee in het stemhokje? Maar ook; wat gebeurt er met mijn stem als ik niet ga stemmen? Dit zijn best ingewikkelde vragen en wanneer je niet goed weet wat er van je wordt verwacht, kun je niet goed een keuze maken. Daarom organiseren we wederom de Verkiezingstelefoon en organiseren we een live-uitzending in samenwerking met ProDemos om uitleg te geven over de Europese Verkiezingen.

In navolging van het succes van de Verkiezingstelefoon in november, zal ook deze keer de Verkiezingstelefoon de lijnen openen voor vragen over de verkiezingen. Ervaringsdeskundigen van de deelnemende organisaties bemensen de telefoonlijn en organiseren op 30 mei een live-uitzending om mensen met een verstandelijke beperking zo goed mogelijk te informeren over de Europese Verkiezingen op 6 juni. Want over de Europese Verkiezingen weten heel veel mensen vaak minder dan over de 2e Kamerverkiezingen. Daarom is het belangrijk dat hier aandacht voor is en daarom slaan een aantal organisaties de handen ineen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking goed geïnformeerd hun stem uit kunnen brengen. Bovendien wordt de live-uitzending ook getolkt door een tolk Nederlandse Gebarentaal.

Contact opnemen

Mensen uit het hele land kunnen vanaf 30 mei contact opnemen met de Verkiezingstelefoon. Dat kan tussen 10 uur en 15 uur en ervaringsdeskundigen zitten dan klaar om alle vragen te beantwoorden. Bovendien is er op 30 mei om 14 uur een interactieve live-uitzending waar kijkers alle vragen kunnen stellen over de Europese verkiezingen. Deze live-uitzending is te volgen op www.mo-online.nl/mijn-wegwijzer. Deelnemers kunnen tijdens de live uitzending reageren via de vraagbalk onder de live-uitzending, of ze kunnen al contact opnemen met de Verkiezingstelefoon door te bellen of een WhatsApp bericht te sturen naar: 06 - 25 67 95 45. Een team van Ervaringsdeskundigen zit dan al klaar om vragen te beantwoorden.

De Verkiezingstelefoon is op werkdagen geopend tot en met 6 juni.


Deze activiteiten zijn een samenwerking van Philadelphia, ‘s Heeren Loo, Reinaerde, ASVZ, LFB, Amerpoort, Sherpa, Cordaan, ProDemos en Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Deel deze pagina