Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Philadelphia en brouwerij De Molen komen met speciaal bier: Stoof & Peer

Met trots presenteren wij… Stoof & Peer. Een nieuw biertje dat is bedacht door deelnemers bij Philadelphia en gebrouwen door brouwerij De Molen. Deelnemers werken sinds de start van de brouwerij mee in het productieproces en konden nu zelf een nieuwe biersmaak bedenken. Wim, die het gezicht is van dit bier, is blij dat hun idee in de praktijk lekker is geworden: ‘Lekker? Superlekker!’

Philadelphia heeft een eigen werkplaats bij brouwerij De Molen, waar in totaal 25 deelnemers de brouwer helpen met allerlei activiteiten: van afvullen tot het etiketteren van flessen en fusten. Voor de introductie van dit speciale bier gingen de deelnemers niet alleen aan de slag met deze activiteiten, maar ook met het opzoeken van smaaksensaties en het brouwen van bier. ‘We hebben allerlei smaken op papiertjes gezet, en die bij elkaar gelegd. Toen leek stoofpeer ons de beste’, aldus deelnemer Wim.

Samenwerking met De Molen

Brouwerij De Molen hecht veel waarde aan de jarenlange samenwerking en wil deze graag uitbreiden. Thijs Thijssen, algemeen directeur bij De Molen: ‘Wij zijn als brouwer ervan overtuigd dat onverwachte combinaties meer kleur en smaak geven aan het leven. Dat zie je terug in de verrassende ingrediëntencombinaties van onze bieren, maar ook in de samenwerking met Philadelphia. Het is geweldig om te zien hoe onze vrienden en collega’s van Philadelphia dagelijks met veel plezier samenwerken met onze brouwers. We verheugen ons dan ook op een nog intensievere samenwerking.‘ Een voorbeeld van de bredere samenwerking: Het afgelopen jaar heeft De Molen haar taphandles en proefplankjes voor in de horeca ook laten ontwerpen en ontwikkelen door Het Lab in Dordrecht. Tevens eens van de werkplekken van Philadelphia.

Over het bier

Stoof & Peer is vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van De Molen en in diverse slijterijen en horecazaken. Het bier (7,5% alcohol) is op zichzelf al lekker en past perfect bij een echte Hollandse stamppot of een hartig kaasdessert.

Wist je dat Philadelphia naast bier ook eigen koffie heeft? Phlavour koffie is te koop in onze webshop.

Deel deze pagina