Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Deelnemers Philadelphia werken mee bij ouderenzorgorganisatie Zorgbalans

De ouderenzorg kan alle extra handjes gebruiken, terwijl mensen met een verstandelijke beperking veel talenten en mogelijkheden hebben. Om dat samen te brengen biedt ouderenzorgorganisatie Zorgbalans bij De Moerberg in IJmuiden vanaf nu een werkplek aan deelnemers van Philadelphia. Deelnemer Rebecca: ‘De waardering die je krijgt van de bewoners geeft je een fijn en goed gevoel. De kleine gesprekjes die je dag kunnen maken. Ook collega’s waarmee ik samenwerk maken alles een stuk leuker’.

De deelnemers van Philadelphia worden met open armen ontvangen en helpen met verschillende werkzaamheden. Koffie en thee schenken, de planten verzorgen, wandelen met een oudere, een boodschap doen, de was opruimen, helpen in de spoelkeuken, tafels dekken en afruimen. Ook helpen ze mee met de activiteiten die voor de bewoners worden georganiseerd en spelen zij bijvoorbeeld spelletjes met elkaar. Marko van den Dool, locatiemanager van De Moerberg, is blij met de komst van de deelnemers: ‘De samenwerking met de deelnemers van Philadelphia is heel prettig, dat helpt onze bewoners en ons erg goed. We zijn blij dat we zo voor elkaar van betekenis kunnen zijn; ieder met dat waar hij of zij goed in is’.

Deelnemers en ouderen blij met samenwerking

Deelnemer Tatjana vindt het gezellig en leuk om te werken met de ouderen. ‘Ik krijg een goed gevoel en een lach op mijn gezicht van de bewoners. Ook het samenwerken met de andere deelnemers vind ik leuk, zoals met de koffiekar langs de bewoners gaan. Dat is heel gezellig.’

Begeleider Jamaila van Philadelphia ziet dat de deelnemers zich gewaardeerd voelen door de collega’s van De Moerberg. ‘Door hun dagelijkse werkzaamheden voelen de deelnemers zich verantwoordelijk voor hun taken. Dat stimuleert hun zelfstandigheid. Ze ontwikkelen niet alleen hun sociale vaardigheden, maar ervaren ook voldoening en zingeving. Erg mooi om te zien.’

Opleiding

In de loop van het jaar wordt ook de opleiding Woonhulp opgezet. De deelnemers kunnen dan een branche-erkend certificaat Woonhulp halen. Ze voeren praktijkopdrachten uit en oefenen het samenwerken met collega's. De leerlijn is voor iedereen voor wie leren op school lastig is.

Openingsfeest op 4 juli

Het openingsfeest om de samenwerking te vieren vond plaats in De Moerberg op 4 juli.

Deel deze pagina